Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE
48v

MFF har ingen koll på makedonska CL-motståndet: ”Detektivarbete”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Det finns ingen kunskap om FK Vardar i Malmö FF. Det oroar inte Magnus Pehrsson.
- I Malmö FF finns det väldigt mycket erfarenhet i staben av hur man tar fram information, säger han till Fotbollskanalen.

I Champions League-kvalet går Malmö FF in i den andra kvalrundan, där det nu står klart att de får möta makedonska FK Vardar. Lottningen gjordes idag och MFF börjar på hemmaplan. Nu ska de gå in i ett rejält scoutingarbete, säger tränaren Magnus Pehrsson som inte har sett någon match med sina kommande motståndare.

- Det blir en kartläggning av vilka matcher de spelar, och ta reda på så mycket som möjligt om det har varit i förändringar i truppen, tränare med mera.

- Jag har varit van vid att göra det i tre år med landslag (med Estland) för det är samma sak egentligen. Vissa lag har man väldigt mycket koll på, men många lag har man ingen koll på alls. Det är ju samma detektivarbete och använda så många kanaler som möjligt.

FK Vardar är mitt i sin försäsong och börjar sin liga i augusti. De är just nu på träningsläger i Österrike, och är därmed inte inne i tävlingsmatchstempot till skillnad från MFF, som hinner med två tävlingsmatcher innan kvalmatchen.

- Där har vi såklart en fördel. Det kunde man väl känna på pluskontot i den här lottningen, det bör vara en stor fördel för oss.

Det är tveksamt om Pehrsson själv kommer att se någon match live, utan han prioriterar att kolla matcher via dator och TV istället för att vara mer tidseffektiv.

- Mängden på att se fem och tio matcher är värt så mycket. I det här läget kanske vi ändå skickar någon.

- I Malmö FF finns det väldigt mycket erfarenhet i staben av hur man tar fram information. Hur konsekventa har de varit i sitt sätt att spela? Hur stor omsättning på spelare har det varit?

- Det har vi svar på om några veckor, då ska vi veta så mycket som vi bara kan om dem.

Malmö FF har en träningsmatch mot kroatiska Lokomotiv Zagreb den 27:e juni, vilket nu blir en ännu tydligare uppladdning inför det här kvalet.

- Jag har samma känsla att möter man ett lag från Makedonien eller forna Jugoslavien så tror jag den bilden fortfarande stämmer. Det finns väldigt mycket tekniskt individuell skicklighet, och det är ett väldigt annorlunda spel än vad vi är vana med norrut i Europa.

Lottningen till den tredje kvalrundan är sedan den 14:e juli, och skulle MFF gå vidare så är matcherna 25-26 juli och returen 1-2 augusti. Om MFF tar sig vidare även där väntar kval i playoff, den 15-16 augusti och retur 22-23 augusti. Om MFF förlorar där går de in i Europa Leagues gruppspel, om de vinner är de klara för Champions Leagues gruppspel.

Publicerad 2017-06-19 kl 13:41

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER