Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s biljettbesked: "Vill ge tillbaka till våra trogna fans"

Champions League

Vill du se Zlatan Ibrahimovic eller Cristiano Ronaldo på plats i höst kan det vara läge att tänka om. Biljetterna till Malmö FF:s matcher i CL går till klubbens trognaste supportrar.
- Det är vårt sätt att ge tillbaka till fansen som burit oss till CL två år i rad, säger Martin Östling på MFF:s kommunikationsavdelning till Fotbollskanalen.

Efter att ha lottats in i samma grupp som Real Madrid och PSG väntar en stjärnspäckad höst för Malmö FF på Swedbank Stadion.

Om intresset var stort i fjol - när Malmö FF som första svenska lag på 14 år kvalade sig in i den ädlaste av klubblagsturneringar - så är det ingenting jämfört mot i år.

- Ur ett intresseperspektiv möter vi större lag i år och både Paris Saint-Germain och Real Madrid är ju klubbar som väldigt många gärna vill se, säger Martin Östling till Fotbollskanalen.

Då Uefa inte tillåter ståplatsläktare rymmer Swedbank Stadion endast 20500 under Champions League-matcherna till skillnad från de 24000 åskådarna som kan gästa arenan under en match i allsvenskan.

ANNONS

Det i kombination med det enorma intresset och Malmö FF:s försäljningsstrategi gör att det kommer bli ytterst svårt för de som inte är åskortsinnehavare eller medlemmar i föreningen att köpa en biljett.

- Vi kommer köra exakt samma upplägg som i fjol då årskorstinnehavarna (11000 stycken) blir de som först får chansen att köpa en biljett. Sedan får medlemmarna (6500) chansen och därtill kommer Uefa dela ut en del av biljetterna till sponsorer och liknande. Det gör att det mycket väl kan bli så att det inte blir några biljetter kvar alls till allmänheten, säger Östling.

Motivet bakom MFF:s strategi är att klubben vill ge sina trognaste supportrar möjligheten att stötta laget även i CL.

- Vi vill ge tillbaka till våra trogna fans som burit oss till CL två år i rad. Spelarna och ledarna har gjort det fantastiskt men de sista procenten i framgången har definitvt fansen bidragit med. Genom att fördela biljetterna såhär vill vi säkerställa att vi kommer ha den fina stämningen från kvalet även i gruppspelet.

ANNONS

Är du varken medlem eller årskorsinnehavare finns det dock en chans att du kan köa för en biljett på själva matchdagen.

- Ifjol sålde vi ett hundratal biljetter till hemmamatcherna på matchdagen då Uefa inte utnyttjade alla sina biljetter. I år kan det dock se annorlunda ut med tanke på att PSG och Real Madrid kommer på besök, men det jag rekommenderar alla är att hålla utkik på vår hemsida, säger Östling.

MFF:s tar i sin första hemmamatch i årets CL-gruppspel emot Real Madrid den 30 september. Sedan väntar ukrainska Shakhtar Donetsk (21 oktober) innan PSG och Zlatan Ibrahimovic gästar Malmö den 25:e november.

 


Fakta: Alla MFF:s matcher i Champions League.

PSG - MFF 15/9
MFF - Real 30/9
MFF - Shaktar 21/10
Shaktar - MFF 3/11
MFF - PSG 25/11
Real - MFF 8/12

Publicerad 2015-08-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto