MFF:s stjärnsmäll - 0-4, rött kort och tung skada: "Vi blev överkörda"

Malmö FF åkte på en stjärnsmäll i Ukraina.
0-4 mot Sjachtar, en otäck skada på Oscar Lewicki och ett rött kort på Kari Arnason.
- Vi blev överkörda av ett bättre lag, säger Johan Wiland till Viasat.

Malmö FF hade inte en chans mot Sjachtar Donetsk. Man blev helt utspelat och förlorade med 0-4. Dessutom drabbades Oscar Lewicki av en kraftig hjärnskakning och ett rött kort på Kari Arnason vilket betyder att han missar hemmamötet med PSG.

Det blev en anstorming direkt från start och Johan Wiland lyckades hålla nollan i 29 minuter. Då klarade han inte av att hålla en nick så returen gick rakt ut till Gladkiy som gjorde matchens första mål.

Innan det hade Oscar Lewicki, efter nio minuter, drabbats av en kraftig hjärnskakning efter att ha fått en armbåge på käken.

Mittfältaren blev liggande länge innan han fick hjälp av en bår att komma av planen för att byta och då hade han en nackkrage på sig.

Resultatet stod sig halvleken ut och då fanns det ett visst hopp för Malmö FF att komma in i matchen.

Men den andra halvleken var bara två minuter gammal när Kari Arnason blev helt bortgjord av Teixeira och drog sedan ner honom inne i straffområdet. Srna gjorde inget misstag utan satte 2-0 på straff.

- Sjachtar spelade förbi oss hela tiden så det blev hårt. Synd för laget att vi klappar ihop så. Synd att Sjachtar fick straffen så tidigt i andra, säger Johan Wiland till Viasat.
Efter 55 minuter var det dags igen. Djurdjic slarvade med en rensning och bollen gick rakt ut till en motståndare som slog ett fint inlägg som Eduardo nickade in i mål och så var det 3-0.
Med 16 minuter kvar av matchen slarvade MFF:s vänsterkant med Yoshimar Yotun och Pa Konate och Sjachtar kunde bryta, kontra och sätta 4-0.
Med en minut kvar fick Kari Arnason rött kort vilket betyder att han missar nästa match som är hemma mot PSG.

Malmö FF är sist i gruppen.

- Vi slog bort våra passningar och då blev det svårt när vi fick ställa om, försvara oss mycket och löpa mycket. Vi blev överkörda av ett bättre lag, säger Wiland.
I slutet av matchen drog Árnason dessutom på sig sin andra varning och visades ut. Det innebär att han är avstängd i hemmamatchen mot Paris Saint-Germain i nästa omgång.