Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Milito nobbades av tyskt lågdivisionlag - hade inte tillräckligt med talang

På lördagen sköt Diego Milito Inter till Champions League-titeln med två mål. Men för tio år sedan misslyckades en norrman med att sälja honom till ett tyskt lågdivisionlag.

Det var säsongen 2000 och tyska storklubben Bayer Leverkusen hade fått upp ögonen för Diegos mittbacksbror, Gabriel Milito. Spelarscouten Tor Kristian Karlsen försökte övertyga Bundesligalaget om att köpa båda bröderna från den argentinska ligan, men tyskarna tvekade.

Diego Milito, då 20, var ingen målspruta och sågs i så fall mer som en eventuell trygghetsfaktor om man valde att värva Gabriel.

- I Tyskland har de stora klubbarna reservlag för U21-spelare i lägre divisioner. Jag ville få till en affär där Diego spelade i andralaget, och den möjligheten diskuterades. Men ledningen var skeptisk till att Gabriels talang skulle rättfärdiga ett köp av Diego, säger Tor Kristian Karlsen till norska Dagbladet.

Till sist drog sig Leverkusen ur uppgörelsen, och struntade i att värva såväl Gabriel som Diego Milito. Men den som häpnar över inkompetensen från deras sida ska veta att Bayer-laget inte alls gick lottlösa ur den sommarens transferkarusell.

I stället för Militosyskonen handplockade man en viss brasiliansk försvarare, Lucio, som även han fick lyfta Champions League-bucklan på lördagen.

Publicerad 2010-05-23 kl 19:41
Annons
Annons
Annons