Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mjällbys succétränare bekräftar - detaljer från Röda Stjärnan: "95 procent klart"

Champions League

Milos Milojevic lämnade sitt tränaruppdrag i Mjällby.
Nu blir han av allt att döma assisterande tränare till Dejan Stankovic i Röda Stjärnan.
- Vi är överens, säger 37-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/TT/Röda Stjärnan.

Milos Milojevic lämnade nyligen Mjällby efter en succéartad karriär i Blekingsklubben. Serb-islänningen förde laget upp från division 1 år 2018 och vann därefter superettan med laget i år. Men efter den här säsongen valde parterna att gå skilda vägar.

Nu har dock 37-åringen hittat ett nytt uppdrag. Kvällsposten uppgav tidigare under torsdagen att han var nära att skriva på för Röda Stjärnan och ta över klubben tillsammans med Interlegendaren Dejan Stankovic. För Fotbollskanalen bekräftar Milojevic att det med allra största sannolikhet kommer att bli Röda Stjärnan för hans del.

- Vi är i en förhandling med Röda Stjärnan. Dejan Stankovic ska bli huvudtränare. Han ringde till mig för fem dagar sedan och frågade om jag ville jobba med honom. Han är en ledare med mycket energi, men man behöver lite hjälp att komma på rätt vägar. Han har inte tränat ett lag på lång tid, utan jobbat som assisterande i Udinese och Inter. Vi hade kontakt med honom och Mancini i Inter 2016. Sedan har vi haft kontakt hela tiden, men hörts ibland. Så när han ringde och sa att det finns en möjlighet att jobba i Röda Stjärnan så sa jag ”det är inte ens en fråga om du tror att jag kan hjälpa dig”, säger Milojevic till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag har varit en del akademin, men tyvärr tog jag mig inte hela vägen upp i seniorlaget. Jag tror att det är viktigt för mig att jobba med någon som har spela högsta och vet hur det är att spela högsta nivå. Jag tror att det kan utveckla mig som tränare. Vi överens med Röda Stjärnan, men har inte skrivit på än. I fotbollsvärlden går det inte att säga att det är hundra procent förrän man har skrivit på.

Det är väldigt nära?
- Jag kan säga att det till 90-95 procent är klart. Det är en stor dag för serbiska fotbollsförbundet i morgon. Sinisa Mihajlovic (tränare Bologna och tidigare serbisk storspelare) ska få pris för sitt jobb och vi vill tänka lite på det. Vi ska förhoppningsvis skriva på kontraktet i morgon och sedan ska vi förhoppningsvis presenteras. Men det är fotbollsvärlden och det är många som vill ha jobbet. Jag tror att vi är överens.

ANNONS

Milojevic berättar att Dejan Stankovic blir huvudtränare och Röda Stjärnan har också hintat på Twitter om att det är Interlegendaren som kommer att ta över klubben. Milojevic själv kommer att ingå i den tidigare storspelarens stab.

- Vi blir fyra assisterande och jag blir den första av dem. Men vi tänker inte på vem som är första, andra eller tredje assisterande. Vi är alla en del av samma stab och alla har kompetens.

Den tidigare Mjällby-tränaren berättar att kontraktet som han ska skriva på sträcker sig över sex månader med option på ytterligare två år.

- Efter sex månader ska vi sätta oss ned. Vi hoppas att de ska bli nöjda med vårt jobb och att klausulen ska aktiveras. Men man vet aldrig i fotboll och det är det som är bäst med det, det är alltid lite osäkert.

Milojevic hoppas kunna bidra med lite ny energi till ett lag som varit förekommande i såväl Champions League som Europa League de senaste åren.

ANNONS

- Röda Stjärnan och den tidigare tränaren har gjort ett enormt jobb de senaste tre åren med ett Europa League-gruppspel och två Champions League-gruppspel. Det blir inte lätt, men vi måste tro på det. Vi ska jobba hårt och komma in med lite ny energi. Röda Stjärnan har haft samma tränare i tre år och det är en jätteduktig tränare, men efter att par år med samma tränare och samma spelare behövs det lite ny energi, det är så fotbollen fungerar. Vi hoppas att vi kan komma en med en liten ny syn och ny energi.

Milojevic berättar också att det finns en oerhörd kravbild i den serbiska toppklubben.

- Det är inte bra om du inte vinner cupen, ligan och tar dig till minst Europa League-gruppspel i Röda Stjärnan. Jag tror att vi har en väldigt bra situation då vi har elva poäng ner till Partizan Belgrad. Det är inte lätt, men vi är just nu på den bästa positionen. Det får vi tacka den gamle tränaren och hans stab för det.

ANNONS

Hade du kunnat tänka dig det här när du var i Mjällby?
- Mitt mål är att alltid att vara på högsta nivå. För tio dagar sedan hoppades jag på att få en ny och bra utmaning i Sverige. Min familj ska stanna i Sverige. Jag tror jag hittar tid där jag kan titta på allsvenskan och superettan. Jag har haft en bra tid i Sverige och det känns bra i Sverige. Du kan inte säga att du ska bli kvar i Sverige i tio år, utan du måste gå på det där du tror att du kan utvecklas.

Röda Stjärnan ligger leder serbiska ligan och har elva poäng ned till tvåan Partizan Belgrad. Nyligen åkte man ur Champions League efter att ha kommit sist i en grupp bestående av Olympiakos, Tottenham och Bayern München.

ANNONS
Publicerad 2019-12-19 kl 22:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto