Mourinho historisk - förste att ta tre lag till CL-semifinal

CSKA Moskva-Inter 0-1 (sammanlagt 0-2)
0-1, 6', Sneijder

Ett av Champions league fyra semifinallag är klart. Inter vann andra mötet mot CSKA Moskva med 1-0, totalt 2-0.

En pressad frispark, ett skutt av Keisuke Honda i muren och en ställd målvakt i Igor Akinfejev.

Det var alla ingredienser som Wesley Sneijder behövde i den sjätte minuten för att göra 1-0 till Inter i kvartsfinalreturen borta mot CSKA Moskva.

Därmed var det inte bara ryskt underläge i det andra mötet mellan lagen - Sneijders tidiga fullträff innebar även att CSKA var tvingat att göra tre mål för att bli historiens första ryska lag bland de fyra främsta i Champions league.
Det var en uppgift som var för svår.

CSKA försökte hota med offensiva attacker men då Inter ständigt låg rätt i positionsspelet tvingades hemmaspelarna till resultatlösa avslut från långt håll.
Fyra minuter in i andra kom nästa smäll för CSKA.

Inbytte Chidi Odaih fick sitt andra gula kort och visades ut. Då hade han knappt spelat 36 minuter.

Utvisningen gjorde att Inter kontrollerade matchen än mer och vann till slut tämligen enkelt med 1-0.

I semifinalen, som är Inters första sedan förlusten mot ärkerivalen Milan 2003, ställs laget mot vinnaren mellan Barcelona och Arsenal.

Tränaren José Mourinho nådde även han en milstolpe i karriären. Portugisen är den förste tränaren som har nått semifinal med tre olika lag: Porto, Chelsea och nu Inter.