Mourinho vinnare på Stamford Bridge - igen

Samuel Eto'o sköt Inter till kvartsfinal - Chelsea är utslaget.

Som Chelseatränare var José Mourinho svårslagen på Stamford Bridge.
Det gäller tydligen även som motståndare. Inter vann returmötet med 1-0 och är klart för kvartsfinal i Champions league.

"Alla vet att Mourinho inte förlorar på Stamford Bridge", sade Intertränaren själv inför matchen.

Det såg länge ut att gå mot ett undantag. Chelsea, som var tvunget att vinna efter 1-2-förlusten i första matchen, pressade i den första halvleken för ett ledningsmål.
Chelsea hade inte förlorat en Champions league-match på hemmaplan på fyra år. Och inte gått mållöst av en hemmamatch på elva månader. Men den här gången uteblev målen.

Inter spelade disciplinerat och jobbade sig fram till flertalet vassa målchanser i matchen. I den 78:e minuten kom sedan Samuel Eto'o fri efter en snabb kontring, placerade bollen säkert vid ena stolproten och punkterade i princip matchen.

En triumf för målkungen - och en skön revansch för José Mourinho, som var tillbaka hos sin gamla klubb för första gången sedan han fick sparken i september 2007.

Ett oavgjort resultat hade räckt för avancemang. Nu blev det i stället en överraskande seger. Inter gick därmed vidare med totalt 3-1.