Olics hattrick krossade Källströms finaldröm

Drömmen om final i Champions league gick i kras på tisdagskvällen för Kim Källström och Lyon.
Bayern München vann det andra semifinalmötet med 3-0 och gick till final i den finaste av fotbollens cuper med 4-0 totalt.

Lyon var på jakt efter sin första final i Champions league.
Men i stället bjöd Bayern München på en lektion av högsta klass på Stade Gerland i Lyon.

Kim Källström saknades på Lyons mittfält från start och hemmalaget saknade någon som tog tag i och styrde spelet.

Lite oväntat var det Bayern München som tog kommandot direkt. Det var stabilt, offensivt, säkert tyskt spel mot virrigt, passivt, ostrukturerat franskt.

Och Lyon förmådde aldrig ändra på matchbilden. Det var klasskillnad mellan lagen hela matchen. Och Källström fick ingen speltid.

Redan i den tredje minuten kom målchansen som kunde ha gjort Lyons uppförsbacke tre mål brant. Men Thomas Müllers bredsida i friläge strök Hugo Lloris vänstra stolpe.

Bayern Münchens välförtjänta ledningsmål kom i stället i den 26:e minuten då Thomas Müller fick in bollen till Ivica Olic, som vände bort sin bevakare och tryckte in 1-0.

Nästa dråpslag kom i den 59:e minuten. Lyons mittback och lagkapten Cris applåderade ironiskt det gula kort som han fick av domaren Massimo Busacca, Schweiz, och då åkte även det röda upp.

Lyon var piskat till en desperat offensiv och det utnyttjade Bayern München - och Ivica Olic. Kroaten sänkte Lyon definitivt då han snyggt frispelad av Hamit Altintop sköt 2-0 i 67:e minuten. Men han nöjde sig inte med det. Med ett snyggt nickmål i 78:e minuten fullbordade han sitt hat-trick och Bayern Münchens succé.

Bayern Münchens finalmotståndare i Champions league i Madrid den 22 maj blir Barcelona eller Inter.