Pato fick drömträff - sänkte Real med volleyskott

Tre målvaktstavlor, ett långskott - och en drömträff på volley.
Trots kraftigt spelövertag för Real Madrid föll spanjorerna mot Milan. Kvällens hjälte: Pato.

Fumligt men ändå seger. Milan chockade Real Madrid och vann med 3—2. Milans Dida eller Real Madrids Iker Casillas — vem av dem fumlade mest?

Dida, i endast sin andra match för säsongen, inledde slarvet. I den 19 minuten skickade Esteban Granero iväg ett löst skott. Dida räddade och samtliga spelare ställde om — utom anfallaren Raul. Och det lönade sig. Dida studsade bollen på eget knä och gav Raul öppet mål — en chans spanjoren tog vara på.

Under resten av halvleken var det kraftigt övertag för hemmalaget. Så fortsatte det även i början av andra — men då var det dags för Casillas nonchalans.

Först släppte han in Andrea Pirlos 30-metersskott vid den första stolpen.

Fyra minuter senare var det dags igen.

Pato kroppsfintade bort en tjuvrusande målvakt utanför straffområdet och satte 2—1 i tom kasse.

Real Madrids Royston Drenthe kvitterade. Men Pato var inte färdig för kvällen. I den 88:e minuten stänkte brasilianaren in 3—2 på volley efter en fin lyftning från Clarence Seedorf.

Den franska storklubben Bordeaux fortsätter att stjäla poäng från storlagen i grupp A. Efter att försvararen Michaël Ciani skakat av sig sitt självmål, gick han upp och satte kvitteringen. Med fem minuter kvar av första blev vändningen fulländad då Marc Planus gjorde 2—1.

Chelsea fortsätter att imponera på Stamford Bridge. Spanska Atletico Madrid slogs tillbaka med 4—0 efter två mål av Salomon Kalou och ett av Frank Lampard. Sista målet satte Luis Perea i eget mål.

Svenske Dusan Djuric byttes in i den 72:a minuten i Zürichs förlust på hemmaplan mot franska Marseille, 0—1.

Manchester United bortaslog ryska CSKA Moskva med 1—0. Men det satt hårt åt. Med fyra minuter kvar skickade Nani in bollen från vänsterkanten, Dimitar Berbatov skarvade vidare till Antonio Valencia som tryckte in segermålet bakom målvakten Igor Akinfejev.

I och med segern tangerade Manchester United Ajax rekord över antal bortamatcher utan förlust i Champions league, 14 stycken.

Publicerad 2009-10-22 kl 00:14