POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
10å

Pique: "Ronaldo är mer komplett än Messi"

Han har Barcelona i generna, men det var i Manchester United han blev en fotbollsspelare. I Champions league-finalen kommer Gerard Piqué att göra allt för att slå sina gamla klubbkompisar.
-Jag gör det för Barcelona. Mitt Barcelona, säger han.

Trots att han så sent som för ett år sedan spelade för Manchester United har inte mittbacken några blandade känslor inför onsdagens Champions league-final i Rom.
-Barca finns i mina gener. Jag har varit Barcelona-supporter sedan jag föddes, växte upp med Barcelona och hela min familj håller på Barcelona. Jag spelade också här i åtta år innan jag kom till United, säger 22-årige Piqué till den brittiska tidningen The Guardian.

Piqués farfar var också klubbdirektör för Barcelona. När han vid en lunch presenterade den då 14-årige Gerard för Barca-tränaren Luis van Gaal sade van Gaal att "han är för vek för att bli back i Barcelona".

Vekheten försvann i United dit Piqué kom som 17-årigt ungdomsproffs.
-United gjorde mig till fotbollsspelare, säger han.

Han säger att han inte vill ha sina år i Premier league-klubben ogjorda, trots att han vantrivdes.
-Jag fick inte spela, jag bara satt där i huset där jag bodde och längtade efter min familj.

Extra tungt tyckte han att det var att ställdes utanför truppen till fjolårets Champions league-semifinal, mot just Barcelona, trots att mittbacken Nemanja Vidic inte kunde spela. Han fick inte heller spela finalen mot Chelsea.
-Jag känner mig mer delaktig i år.

Tillbaka i sitt älskade Barcelona har Piqué växt till att bli en ledare i laget, en blivande lagkapten, med nya smeknamn som "den nye kejsaren" och Piquénbauer med hänvisning till "Kaiser"-Franz Beckenbauer. Hans främsta styrka är att sätta igång anfallen, det visade han inte minst i semifinalavgörandet i Champions league mot Chelsea.
-I inget annat lag går mittbacken framåt som här i Barca, säger Piqué som har trummat in Barcelonataktik sedan han var liten.

På Olympiastadion i Rom har han också en annan uppgift - att stoppa sin förre lagkompis Cristiano Ronaldo.
-Jag kan alla hans tricks, men det är ingen garanti för att jag lyckas stoppa honom. Ronaldo är till och med mer komplett än (Barcelonas anfallsstjärna) Lionel Messi. Han är snabb, stark, bra i straffområdet och har ett bra skott.
-Och precis som Messi så har han alltid ett nytt ess i rockärmen. Han kan få mig att se ut som en idiot om han gör mål.

TT

Publicerad 2009-05-25 kl 14:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå