Porto till kvartsfinal efter drama - VAR-straff sänkte Olsens Roma

Porto är vidare till kvartsfinal i Champions League.
Detta efter att laget tilldömts en straff med hjälp av VAR i förlängningen.
- Det hade varit bättre om matchen gick till straffar än att förlora på det här sättet, säger Romas Daniele De Rossi enligt Football-Italia.

Se målen från ordinarie tid i matchen i spelaren ovan.

Roma hade med sig 2-1 inför returmötet med Porto i Champions Leagues åttondelsfinalspel. Robin Olsen saknades i det första mötet lagen emellan, men fanns med från start i onsdagens match.

Porto skapade ett tidigt tryck i matchen och öste på framåt. Jesus Corona var framgångsrik från sin vänsterkant och efter att mexikanen vunnit bollen på offensiv planhalva kom matchens första mål. Corona drev bollen framåt och i straffområdet spelade han bollen i sidled och så småningom hamnade bollen framför fötterna på Francisco Soares. Porto-anfallaren gjorde inget misstag när han stötte in bollen i nät fram till 1-0.

Tio minuter efter Portos ledningsmål, som kom efter knappa halvtimmen, skulle Roma kvittera. Diego Perotti föll i straffområdet och domaren valde att peka på straffpunkten. Fram stegade Daniele De Rossi och Roma-kaptenen gjorde inget misstag när han placerade in bollen i nät.

Målet blev nästan det sista De Rossi gjorde i matchen. Precis innan halvtidsvilan tvingades han nämligen bryta och ersattes då av Lorenzo Pellegrini.

Efter första halvlek var ställningen 1-1.

I början av den andra skulle Porto återta ledningen. Corona slog ett svepande inlägg från vänsterkanten till en framstormande Moussa Marega. Anfallaren var klinisk när han från nära håll stötte in 2-1 på volley.

Porto var det bättre laget i andra halvlek, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna, precis som Roma, och efter full tid var ställningen 2-1 till Porto och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Porto.

Med fem minuter kvar av matchen tilldömdes laget straff sedan Alessandro Florenzi dragit ner en Porto-spelare i straffområdet. Domaren dömde inte straff till en början men efter att ha VAR-granskat situationen pekade han på elvameterspunkten.

Alex Telles tog hand om straffsparken och gjorde inget misstag när han placerade in bollen i nät fram till 3-1 för Porto.

Efter Portos straff kommunicerade också domaren med VAR-domarna om en situation som kunde genererat en straff för Roma, men valde att fria.

Telles mål blev matchens sista och Robin Olsen och hans Roma är därmed utslaget ur Champions League medan Porto avancerar till kvartsfinal.

Romas De Rossi enligt Football-Italia:

- Det är tufft. Vi måste acceptera resultatet för vad det är, även om det är svårt. Vi är ett lag som är mycket upp och ner.

- Matchen var inte perfekt, men jag såg ett lag som brydde sig. Det hade varit bättre om matchen gick till straffar än att förlora på det här sättet.

Lagens startelvor:

Porto: Casillas - Militão, Felipe, Pepe, Alex Telles - Otávio, Danilo, Herrera, Corona -Marega, Soares

Roma: Olsen – Juan Jesus, Manolas, Marcano – Karsdorp, Nzonzi, De Rossi, Kolarov – Zaniolo, Dzeko, Perotti