PSG enkelt vidare - Messi missade straff

Det blev ingen ny jättevändning av Barcelona mot PSG.
Efter 1-4-förlusten hemma blev det bara 1-1 i returen efter att Lionel Messi missat en straff.
Därmed missar Barça kvartsfinal i Champions League för första gången sedan 2007.
- Vi är ute, vilket är det som räknas i sport, men vi lämnar med goda känslor, sa Barça-tränaren Ronald Koeman efteråt.

Barcelona hade ett berg att bestiga inför bortareturen mot Paris Saint-Germain i åttondelsfinalen av Champions League. Barça föll med 1-4 hemma på Camp Nou i det första mötet och behövde därför göra minst fyra mål i Paris för att ta sig vidare. Men till skillnad från supervändningen mot just PSG 2017 var det aldrig riktigt nära under onsdagskvällen.

Barça behövde ett tidigt ledningsmål och satte full fart framåt. Lionel Messi sköt en frispark tätt över efter tio minuter, innan Keylor Navas gjorde en vass räddning när han snabbt hann ner på Ousmane Dembélés avslut sju minuter senare.

Kort därefter stod Navas för en ännu bättre räddning när han styrde Sergino Dests närskott upp i ribban med ena handen.

Efter knappa halvtimmen åkte Barça på en kalldusch när Mauro Icardi blev stämplad i straffområdet och domaren dömde straff efter VAR-granskning. Mbappé klev fram och dunkade in 1-0 från straffpunkten.

Messi väckte lite hopp för Barça när han kvitterade till 1-1 med ett vackert mål bara minuterna senare. Argentinaren hittade krysset bakom Navas med ett fantastiskt avslut från strax utanför straffområdet. Det var Messis 120:e Champions League-mål.

På stopptid i första halvlek fick Barcelona straff när Antoine Griezmann blev sparkad på av Layvin Kurzawa. Messi klev fram, men sköt bollen via Navas knä upp i ribban. 1-1 stod sig därmed till pausvilan. Det var Messis första straffmiss i Champions League sedan februari 2015 efter åtta raka straffmål i turneringen.

Om Barcelona fått med sig 2-1 till pausvilan hade det blivit en helt annan match, spår tränaren Ronald Koeman.

- Vi hade chanser att göra saker och ting väldigt komplicerade för vår rival. Vi var det bättre laget i första halvlek och tog stora risker i försvaret med man-man-markering. Vi förtjänade mer för den insatsen. Det borde åtminstone stått 2-1 till oss i halvtid. Om vi lett in till pausvilan hade den andra halvleken blivit en helt annan affär, sa Koeman på presskonferensen efteråt.

Messi fick sedan ett jätteläge att ge Barça ledningen i matchen efter en timme, men Marquinhos kastade sig fram och blockerade skottet. Tio minuter senare gjorde Navas ännu en bra räddning på Sergio Busquets nick efter hörna.

Barcelona fortsatte visserligen att trycka på för fler mål framåt, men PSG:s avancemang var aldrig i fara efter Messis straffmiss. Fransmännen gick vidare med sammanlagt 5-2.

PSG-tränaren Mauricio Pochettino om avancemanget:

- Vi led i den första halvleken. Vi kämpade med att få iväg den första passningen. Psykologiskt var det en form av test. Jag tycker att vi svarade upp bra efter halvtid. I andra halvlek visade vi upp en annan sida av oss själva och vi var mer konkurrenskraftiga, säger Pochettino till RMC Sport.

PSGNavas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Gueye, Paredes, Verratti - Draxler, Mbappé, Icardi

BarcelonaTer Stegen - Mingueza, De Jong, Lenglet - Dest, Busquets, Pedri, Alba - Messi, Griezmann, Dembélé