PSG:s oväntade hjälte: ”Det var en galen match”

Eric Maxim Choupo-Moting klev fram som oväntad matchhjälte när han skickade PSG till semifinal i Champions League med sitt 2-1 i den 93:e minuten.
- Det var en galen match, säger Choupo-Moting till BT Sport.

Eric Maxim Choupo-Moting höjde på ögonbrynen hos många när han flyttade från Stoke City i Championship till Paris Saint-Germain 2018. Under onsdagskvällen fortsatte han att chockera.

Efter att Atalanta haft en 1-0 ledning mot Parisklubben igenom i stort sett hela Champions League-kvartsfinalen, vände PSG på tilläggstid i den andra halvleken med två mål på tre minuter.

Först kvitterade brassen Marquinhos, och tre minuter senare klev en oväntad matchhjälte fram i form av Eric Maxim Choupo-Moting. Kameruniern petade in sitt andra CL-mål någonsin, och sitt första sedan 2014, för att ge PSG avancemang till Champions League-semi för första gången sedan 1995.

- Det var en galen match. En tuff match mot en tuff motståndare. Det var inte lätt. Jag tänkte när jag blev inbytt att ’vi kan inte förlora nu, vi kan inte åka hem på så här’. Jag är väldigt lycklig att vi visade att vi är ett lag med fantastiska individer och ett fantastiskt lag, säger Choupo-Moting till engelska BT Sport.

PSG kommer nu att möta Emil Forsbergs RB Leipzig eller Atletico Madrid i semifinalen.

Publicerad 2020-08-12 kl 23:34