Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Reseföretag jublade över PSG-Chelsea

När Paris Saint-Germain lottades att få möta Chelsea i Champions League-åttondelsfinalen jublade fotbollsreseföretagen. Däremot är det inte längre lika intressant att se Zlatan Ibrahimovic i franska ligan.

- Vi har märkt en klar minskning. Det är lite häpnadsväckande, eftersom han är större än någonsin, säger Niklas Hellberg, vd för sportreseföretaget Nickes i Borås.

- När Zlatan bytte klubbar var det riktiga boomar. Då ville alla svenskar åka ner och titta på honom. Men nu är det lite som att nyhetens behag har lagt sig. Vi har gjort bedömningen att franska ligan, med de lag som finns där, inte kittlar svensken på samma sätt som när han var i Spanien och Italien. Vem kan referera till Guingamp eller vet vem som spelar i Ajaccio?

1+1 blir 3
Hellberg säger att intresset för PSG är betydligt större i Champions League.
- Det "peakar" när PSG ska ut i Europa. Och Chelsea är ett lag som just nu är framgångsrikt i England och har många supportrar vilket gör att svensken går i gång både på Chelsea och PSG - som att 1+1 blir 3, säger han.

Även Go Sport Travel i Örnsköldsvik ser att intresset är stort kring Champions League-matcherna mellan PSG och Chelsea.
- Absolut. Det har varit drag kring åttondelsfinalen sedan lottningen. Mest för matchen i London eftersom vi är den största Chelsea-agenten utanför brittiska öarna och hamnar i ett lite bättre prisläge i London än i Paris, säger vd:n Per Gavelius.

Dyra biljetter
Att åka och se Zlatan Ibrahimovic i Champions League i Paris eller London är inte billigt. En paketresa kostar mellan 4 300 och 6 500 kronor, att jämföras med CL-matchen Atletico Madrid-Bayer Leverkusen som det går att få för 1 795 kronor.
- Det handlar om utbud och efterfrågan, säger Niklas Hellberg.

Per Gavelius säger att fotbollen i England är speciell och att biljetter till "vanliga platser" bara säljs till medlemmar. En sportresearrangör som vill köpa biljetter på ett officiellt och riktigt sätt, så att kunderna verkligen får sina platser, måste köpa dyrare vip-biljetter.

Publicerad 2014-12-17 kl 10:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons