POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A

Roma-presidenten stängs av från CL-matcher i tre månader efter ilskna kommentarerna

Foto: Bildbyrån

Romas president James Pallotta fällde flera kritiska kommentarer om domarinsatsen efter Romas Champions League-möte med Liverpool, och krävde att Uefa skulle införa videodomare.
Nu straffas han av Uefa med tre månaders avstängning från Champions League-matcher.

I våras åkte Roma ur Champions League trots att man vann returmötet med Liverpool med 4-2 hemma på Stadio Olimpico, då man först hade förlorat med 2-5 på Anfield.

Matchen innehöll ett par domslut som Romas president James Pallotta var mindre nöjd med, då han bland annat menade att man skulle haft två straffar.

- Ni såg ju alla att han inte var offside i den 49:e minuten och att han fälls av målvakten. Det var dessutom hands, något som var tydligt för antagligen alla i världen utom de som var på planen. Det borde ha blivit ett rött kort vilket gjort att de skulle blivit tio man i den 63:e minuten. Om de inte inför VAR i Champions League så vore det ett stort skämt, sade Pallotta då enligt BBC.

Nu rapporterar flera stora internationella medier att Uefa stänger av Pallotta från sin rolli Uefa-matcher i tre månader, vilket gör att han inte får kommunicera med spelare eller domare eller befinna sig i omklädningsrum eller spelartunneln i samband med Romas Champions League-matcher. Avstängningen kommer att gälla från Romas första Champions League-match, och kommer således att gälla under hela gruppspelet.

Roma får även böta 19 000 euro, nästan 200 000 kronor, i samband med hemmamötet med Liverpool på grund av blockerade trappor och pyroteknik på läktaren.

Publicerad 2018-07-20 kl 16:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå