Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE
10å

Romario och Schumacher nobbar Blåvitt-matchen

Det var inte långt ifrån att Romario funnits med i det lag som ska möta IFK Göteborg i Champions League-kvalet.

Det hade kunnat bli oväntat spännande för Göteborg i Champions league-kvalet nästa tisdag. Motståndaren, SS Murata från San Marino, var nämligen ytterst nära att värva den legendariske anfallsstjärnan, brasilianaren Romario. 42-åringen, som bland annat spelade mot Sverige i VM 1994, avslutade sin karriär så sent som i april i år och lockades till San Marino av den jämnårige landsmannen Aldair, tidigare 14 säsonger i Roma.

Men Romario tackade till slut nej.
-Romarios far dog i maj och Romario har sagt att det inte var rätt tillfälle att lämna Brasilien. Det är tråkigt för det hade varit en dröm för oss, säger klubbens ordförande Denis Casadei till italienska medier.

Romario ska enligt klubben annars ha varit intresserad av att spela kvalmatcherna. Murata har även försökt värva förre formel 1-stjärnan Michael Schumacher inför kvalet mot Göteborg. Schumacher spelar då och då i en mindre klubb i Schweiz och ska enligt klubben vara "en hängiven fotbollsspelare". Men även Schumacher tackade nej till förslaget.

På planen mot Göteborg kommer dock Aldair, 42, att finnas i backlinjen, precis som förra året då Murata förlorade mot finska Tampere med 4-1 sammanlagt. Aldair har spelat 15 säsonger i serie A och gjort 93 landskamper.

TT

Publicerad 2008-07-08 kl 22:18
Annons
Annons
Annons