Rosengård segrade i CL - utan stjärnduon

Damallsvenskan

FC Rosengård saknade Emma Berglund och Lotta Schelin, men vann ändå den första av två åttondelsfinalen mot Slavia Prag med 3-1.

Under torsdagen spelade FC Rosengård borta mot Slavia Prag i den första av två åttondelsfinalmatcher i Champions League. Då saknades Emma Berglund (knäskada) och Lotta Schelin (sjuk). Dessutom inledde Marta på bänken eftersom hon nyligen kommit tillbaka från skada, men brassestjärnan hoppade in i den 62:a minuten.

Rosengård vann trots allt med 3-1 och har med sig ett bra resultat till returen hemma i Malmö i nästa vecka, men ett sent reduceringsmål på frispark från Slavia Prag lär svida hos FCR.

Rosengårds mål gjordes alla i den första halvleken. Först satte Ella Masar McLeod 1-0. Hon nickade in en hörna från nära håll. Därefter spelade målskytten fram till Lina Nilsson som rundade målvakten och rullade in 2-0.

Gaelle Enganamouit gjorde 3-0-målet precis innan pausvilan, på straff.

Publicerad 2016-11-10 kl 20:28