Mohamed Salah sköt i kväll Liverpool till CL-semifinal.
Han chippade in 1-1 i Liverpools 2-1-seger mot Manchester City.
- Vi kämpade hårt för att få resultat, säger Salah enligt The Independent.

Se Liverpools mål i Sporten i spelaren ovan.

Liverpool hade, inför kvällens retur mot Manchester City, en 3-0-seger från i förra veckan att gå på i kvartsfinalmötet i Champions League. Men tryggheten i det resultatet varade inte särskilt länge. Manchester City tog redan i den andra minuten ledningen i matchen, när Gabriel Jesus tog vara på en fin framspelning av Raheem Sterling och sköt 1-0 från nära håll i straffområdet.

Manchester City fortsatte därefter att trycka på för fler mål och hotade vid flera tillfällen framåt. Bernardo Silva prickade i mitten av första halvlek stolpen, medan Leroy Sane petade in en boll i mål efter inspel i straffområdet, men fick målet bortdömt för offside. Det väckte reaktioner i City-lägret.

Josep Guardiola stormade i halvtid in på planen och konfronterade huvuddomaren Antonio Miguel Mateu Lahoz om det bortdömda målet, vilket resulterade i att han blev uppvisad på läktaren. Det blev startskottet för lagets uttåg ur turneringen.

- Jag sa att att det var mål när bollen gick till Sane. Det var därför han skickade upp mig på läktaren. Det skulle ha varit annorlunda om det hade blivit 2-0. Det skulle ha varit annorlunda om Salahs mål på Anfield var offside. Det skulle ha varit annorlunda om Gabriel Jesus mål på Anfield var offside, säger Guardiola enligt Daily Mirror.

- De pressade högt och hade många chanser, så i början fick vi kämpa. Men vi kom tillbaka och kämpade hårt för att få resultatet, säger Salah enligt den engelska tidningen The Independent.

Sadio Mane tråcklade sig i den 56:e minuten in i straffområdet, tappade bollen, men fick därefter se Mohamed Salah sno åt sig den och sedan chippa in bollen i mål till 1-1. City behövde därmed göra ytterligare fyra mål för att ta sig vidare, men det blev värre för hemmalaget.

I den 77:e minuten utnyttjade Roberto Firmino ett försvarsmisstag av hemmalaget och fastställde slutresultatet i matchen till 2-1. Liverpool tog sig därmed vidare till semifinal med totalt 5-1, vilket blir klubbens första semifinal i turneringen sedan 2008.

Manchester City: Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Fernandinho - De Bruyne, D. Silva - Sterling, B. Silva, Sane - Jesus.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner - Salah, Firmino, Mané.