Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Salzburg-veteranen Gustafsson efter lottningen: "Klart det fanns svårare lag"

Champions League

Eddie Gustafsson, 37, har spelat fem säsonger Red Bull Salzburg. Och den nyligen pensionerade målvakten ser Salzburg som klara favoriter mot Malmö FF.
– Det är klart att det fanns svårare lag att få, säger Gustafsson till fotbollskanalen.se.

Eddie Gustafsson, 37, lade målvaktshandskarna på hyllan så sent som i maj. Då hyllades han med ärevarv efter fem säsonger i Red Bull Salzburg.

– Det var väldigt känslosamt, jag har varit här i fem och ett halvt år och haft superbra stöd från fansen. Jag blev utbytt och fick gå runt i ett ärevarv, jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så stort, sa Gustafsson till fotbollskanalen.se då.

Nu blir det alltså svenskt motstånd i Malmö FF som gäller för österrikiska mästarna Salzburg.

– Det ska bli riktigt skitkul, men jag måste vara ärlig. Sista tiden har jag inte haft någon koll på svensk fotboll. Jag fick svensk tv för bara några månader sen, säger Gustafsson när fotbollskanalen.se når honom efter lottningen.

Annons

I Sverige pratar man om mardrömslottning. Hur ser ni på det?

– Det är klart att det fanns svårare lag att få, men jag tror inte att det är någon som direkt underskattar Malmö. Som jag har hört här är att tycker man det är en bra lottning, men man vet aldrig.

Du kommer inte kunna hjälpa till med scouting med tanke på din koll på svensk fotboll, antar jag?

– Det kommer bli ganska svårt, där är jag värdelös. Då måste jag göra research och kolla matcher och så. Just nu har jag ingen koll, men scoutingavdelningen här kommer ha full koll på det så de behöver inte mig, säger Gustafsson och fortsätter:

– Men det spelar ingen roll hur det andra laget spelar, vi spelar alltid vår typ av fotboll.

Hur kul hade det varit att få vara med?

– Det hade varit skitroligt, men nu är det inte så. Svenska lagen dyker upp ett efter ett när man inte spelar.

Annons

Det Gustafsson tänker på är Elfsborg som Salzburg mötte i gruppspelet i Europa League förra säsongen. Då vann Salzburg båda mötena och Gustafsson drogs med skadeproblem.

Du pratade förut om att få en roll i klubben efter du lagt av. Är det fortfarande aktuellt?

– Ja, absolut. Men nu har jag tagit en långsemester. Jag kände någonstans efter 20 år som fotbollsproffs så behövde man något break innan man hoppas in i nästa projekt.

Publicerad 2014-08-08 kl 14:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto