Schough avgjorde CL-mötet: "En fantastisk känsla"

Olivia Schough såg med sina två mål till att skjuta Eskilstuna United vidare i Champions League.
- En fantastisk känsla, säger Schough till Fotbollskanalen.

Eskilstuna United hade med sig 1-0 från hemmamötet mot Glasgow. I returen på bortaplan var det Olivia Schough som visade vägen för svenskorna.

Med sina två mål såg hon till att ta Eskilstuna vidare till 16-delsfinal.

- Vi är så lättade. Vi hade ett bra utgångsäge när vi kom hit med 1-0 och de var tvungna göra mål. De satte hög press på oss direkt. Det var svårare att möta dem den här gången, säger segerhjälten.

Schough gjorde mål redan efter sju minuter. Eskilstuna hade med sig ledningen in i halvtidsvilan, men fick se Glasgow kvittera direkt i den andra halvleken.

I det läget krävdes två mål från skotskorna för att spela bort Eskilstuna. Men så långt gick det aldrig. I stället kunde Schough avgöra i den 55:e minuten.

- Helt fantastiskt kul och roligt. Jag ser verkligen fram emot nästa omgång.

Eskilstunas tränare Viktor Eriksson tyckte att laget spelade "helt okej".

- Någonstans vann vi som lag och spelade in bollarna i mål, säger han.

- Helt okej. Någonstans vann vi som lag. Spelade in bollen i mål. Henns jobb som forward. gör man två.

Sedan tidigare är Rosengård vidare, ett lag som Eskilstuna ställs mot på söndag.

Publicerad 2016-10-13 kl 22:51