Sjachtar chockade Real Madrid - vann efter makalös första halvlek

0-3 i paus.
Därefter fick Real Madrid kontakt – men det räckte inte.
Sjachtars fina första halvlek gjorde att laget tog hem alla tre poängen.
- Vi spelade inte bra, säger Luka Modric.

Det var ett stukat Sjachtar Donetsk som gästade Real Madrid i Champions League-gruppspelets första match. Det ukrainska lagets tränare, Luis Castro, berättade inför matchen att hela tio A-lagsspelare saknas då de insjuknat i covid-19.

Trots det var det gästerna som tog ledningen efter 29 minuters spel genom Tete, som från nära håll prickade in 1-0 bakom Thibaut Courtois. Och det skulle komma mer.

Bara ett par minuter efter 1-0 gjorde gästerna 2-0. Courtois räddade först ett tungt skott innan Raphael Varane på returen stötte in bollen i eget mål.

Om Sjachtar var klara där? Inte då. Ett par minuter innan paus kom även 3-0 från gästerna, efter ett vackert anfall. Målskytt den här gången? Manor Solomon.

Zinedine Zidane valde att byta in Karim Benzema i paus och Real Madrid skulle få kontakt direkt i början av den andra halvleken. Luka Modric drev med bollen utanför straffområdet innan han fick på en riktig pärla som letade sig upp i krysset. Reducerat.

Zidane valde att göra ytterligare ett byte då Vinicius Junior kom in i matchen. Vinicius? Han hann vara på plan i mindre än en minut innan han tog fart och behärskat placerade in 3-2 intill stolproten. Reducerat på nytt.

Real trodde sedan att de fick in 3-3 på stopptid, men efter VAR-granskning valde domaren att döma bort målet då Vinicius påverkade spelet framför Sjachtar-målvakten. Sjachtar höll därefter undan de sista sekunderna och vann således mötet med 3-2.

- Vi var inte tillräckligt bra. Vi spelade bättre i andra halvlek men det var inte tillräckligt. Vi måste förbättre oss, det var en  tuff förlust men vi går vidare, säger Modric efter matchen.

Real Madrid: Courtois - Militão, Varande, Modric, Asensio, Casemiro, Valverde, Jovic, Mendy, Rodrygo

Sjachtar: Trubin - Dodo, Khocholava, Marcos Antonio, Dentinho, Marlos, Tete, Korniienko, Solomon, Maycon, Bondar