Sjachtar räddade en poäng mot Zagreb – trots målvaktens hjärnsläpp

Sjachtar Donetsk-målvakten stod för ett hjärnsläpp och gav bort en straff mot Zagreb.
Trots det kunde det ukrainska laget resa sig och få med en poäng efter en svängig 2-2-match.
- Det fanns chanser för oss att vinna matchen, säger Sjachtars tränare Luis Castro.

Både Sjachtar Donetsk och Dinamo Zagreb stod på tre poäng när lagen ställdes mot varandra på tisdagen. Efter mötet mellan lagen är det fortfarande jämt mellan lagen, fast de istället ligger på fyra poäng efter en svängig 2-2-tillställning.

Hemmalaget öppnade bäst i matchen och gjorde det första målet efter dryga kvarten. Marlos tog sig loss på kanten och slog in bollen från höger och nådde Jevhen Konopljanka i straffområdet. Han använde en touch för att ta sig förbi en försvarare och den andra för att skjuta in bollen bakom Dominik Livakovic i Zagrebmålet för 1-0 till Sjachtar.

Dinamo Zagreb fick lagets bästa målchans ett par minuter efter ledningsmålet. Då spelades bollen in från höger och nådde till Mario Gavranović framför mål, men anfallarens avslut täcktes och Sjachtar kunde sedan rensa.

Kvitteringen kom istället två minuter senare. Mislav Oršić slog in ett lågt inlägg mot första stolpen från vänster, där Dani Olmo dök upp och styrde in bollen framför.

I den andra halvleken var det Zagreb som skapade de bästa målchanserna. Först träffade Oršić stolpen efter en snabb kontring och restuern samlades upp av Olmo, som fick iväg ett skott som tvingade Andrij Pjatov till en vass räddning.

Zagreb skulle dock kunna göra 2-1 en stund senare. Pjatov fick ett hjärnsläpp på en hörna och målvakten rev ner en motståndare i en ofarlig situation, vilket gav straff till bortalaget. Oršić var kylig från straffpunkten och satte enkelt bollen i mål.

Sjachtar kom dock tillbaka en stund senare och kvitterade. Inhopparen Dodo stod för en fin soloräd och efter att han lurat bort målvakten kunde han trycka in 2-2 mellan flera försvarare. Den svängiga matchen slutade utan ytterligare mål, vilket gör att lagen fick med sig varsin poäng från mötet.

- Vi var bättre i andra halvlek efter att vi gjorde några förändringar som hjälpte oss komma tillbaka i matchen. Vår reaktion på deras andra mål var också väldigt bra. Det fanns chanser för oss att vinna matchen, säger Sjachtars tränare Luis Castro enligt Uefas hemsida.

Både Sjachtar och Zagreb ligger nu två poäng bakom Manchester City i toppen av gruppen, medan Atalanta ligger sist utan några poäng efter två matcher.

Sjachtar Donetsk: Pjatov - Bolbat, Kryvtsov, Matvijenko, Ismaily - Stepanenko, Alan Patrick - Marlos, Taison, Konoplyanka - Junior Moraes

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Theophile-Cathrine, Dilaver, Peric, Leovac - Dani Olmo, Ademi, Moro, Orsic - Gavranovic