I en tajt match i Lissabon slog Barcelona Sporting med 1-0.
Luis Suarez pressade fram ett självmål som gav gästerna segern.
- Det här är Champions League och det är aldrig enkelt, säger Barça-tränaren Ernesto Valverde enligt Uefa.

Det var en tajt match mellan Sporting Lissabon och Barcelona i Champions League-gruppspelets andra omgång.

Den första halvleken slutade 0-0. Barcelona hade ett stort övertag i bollinnehavet och skapade även de hetaste chanserna, utan att riktigt få till det.

I inledningen av den andra halvleken tog Barcelona ledningen efter en fast situation. Luis Suarez stångades med Sebastian Coates inne i straffområdet och båda spelarna var på bollen innan den styrdes i mål. Målet bokfördes som ett självmål.

I den 70:e minuten fick Sporting ett strålande läge att utjämna men Bruno Fernandes hårda avslut gick rakt på Marc-André ter Stegen som kunde rädda.

Barcelona lyckades hålla undan och tog sin andra raka seger i gruppspelet.

- Atmosfären var otrolig, motståndaren var bra. Vi spelade med stor beslutsamhet, vi dominerade första halvlek, vi var medvetna om deras förmåga att kontra, säger Barça-tränaren Ernesto Valverde enligt Uefa.

- När vi gjorde 1-0 bet Sporting ihop och skapade lite osäkerhet hos oss. Sedan fick vi chanser att punktera matchen men vi tog de inte. Men kom igen, det här är Champions League och det är aldrig enkelt.

Lagens startelvor:

Sporting: Rui Patrício - Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão - Carvalho, Battaglia - Martins, Fernandes, Acuña - Doumbia.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Sergi Roberto.