Sju svenskar på planen när Rosenborg vann slaget om Norden

ROSENBORG-FC KÖPENHAMN 2-1
23' Iversen, 57' Henriksen, 84' Grönkjär

Totalt startade sju spelare när Rosenborg och FC Köpenhamn gör upp om en plats i Champions League-gruppspelet. I Rosenborg vaktade Daniel Örlund målet, ytterbackar var Mikael Dorsin och namnen Lustig. På topp spelade Rade Prica.
I FC Köpenhamn startade Johan Wiland i målet, Mikael Antonsson är mittback och Oscar Wendt vänsterback.

Hemmalaget Rosenborg tog ledningen i den 23 minuten sedan Rade Prica spelat in bollen i boxen till Markus Henriksen som nickade bollen till Steffen Iversen. Den rutinerade anfallaren dundrade in bollen stenhårt bakom Johan Wiland.

Talangen Henriksen, som fyllde 18 år för mindre än en månad sedan, utökade till 2-0 i den andra halvleken när han skarvade ett skott från Anthony Annan.

Jesper Grönkjär reducerade sex minuter från slutet efter en hörna - ett mål som innebär att 1-0 hemma räcker för danskarna i returen.

Alla svenskarna spelade hela matchen och efter slutsignalen visade svenskarna Oscar Wendt och Johan Wiland vilka som var gladast över resultatet.

Publicerad 2010-08-17 kl 23:44