Skandalscener i Real Sociedad-Benfica: "Fullkomligt livsfarligt"

Skandalscener utspelade sig i Real Sociedads 3-1-seger mot Benfica.
Bengaler kastades från Benficas läktarsektion mot nedre etage.
- Det är så korkat, sa TV4-kommentatorn Christopher Kviborg.

0:41

Se skandalscenerna i spelaren ovan.

Det var tidigt i den andra halvleken av Champions League-mötet mellan Real Sociedad och Benfica som skandalscener utspelade sig.

Från Benficas läktarsektion, som var på övre etage, kastades pyrotekniska pjäser ned mot kortsidan på nedre etage, där Real Sociedad-fans satt, rapporterar journalisten Oma Akatugba. Det hände vid två tillfällen.

- Mycket tråkiga scener. Det är fullkomligt livsfarligt att kasta ned bengaler mot människor. Det är så korkat, sa TV4-kommentatorn Christopher Kviborg i sändningen.

Kraftiga burop hördes på Estadio Anoeta och spelarna i Benfica gestikulerade mot bortaklacken att upphöra. Matchen bröts dock aldrig och stämningen på arenan lugnade ned sig.

Ställningen var 3-1 när skandalen utspelade sig, och Real Sociedad hade nästan avgjort matchen redan i den första halvleken.

Matchen hann knapp börja innan Real Sociedad tog ledningen. Mikel Merino höll sig framme efter en tilltrasslad situation i straffområdet och nickade in 1-0.

Hemmalaget i Spanien utökade sin ledning kort därpå. I den elfte minuten skickade Florentino en rejäl felpassning mot mittbacken Nicolas Otamendi, vilket Mikel Oyarzabal uppfattade. Oyarzabal bröt, avancerade och placerade in 2-0.

I den 15:e minuten hade Mikel Merino ytterligare en boll i nät, men det dömdes bort eftersom det föregicks av hands. Hemmalaget fick sedan ytterligare en fullträff bortdömd.

I den 20:e minuten fick Real Sociedad ett 3-0-mål godkänt. Ander Barrenetxea bröt in från och smackade dit bollen i bortre krysset.

- Fullständigt slarvsylta, sa Kviborg i sändningen.

Efter dryga halvtimmens spel glidtacklade Nicolas Otamendi omkull Mikel Oyarzabal inne i straffområdet. Brais Méndez brände dock straffen.

Tidigt i den andra halvleken reducerade Benfica genom Rafa Silva, men närmare än så kom inte gästerna.

3-1-segern innebär att Real Sociedad är ytterst nära avancemang och det blir helt klart om Inter besegrar Red Bull Salzburg. Benfica har ingen chans att ta sig vidare från gruppspelet till slutspelet i Champions League.

Real Sociedad: Remiro - Elustondo, Zubeldia, Le Norman, Munoz - Mendez, Zubimendi, Merino - Kubo, Oyarzabal, Battenetxea.

Benfica: Trubin - Antonio Silva, Otamendi, Morato - Joao Neves Florentino, Joao Mario, Aursnes - Di Maria, Cabral, Rafa Silva.

Alla matcher från Champions League ser du på TV4 Play.

Publicerad 2023-11-08 kl 20:37