Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sköna beskedet för storklubbarna: Får spela CL även nästa säsong

Champions League

Real Madrid, Barcelona och Juventus riskerade avstängning från Champions League nästa säsong på grund av sitt deltagande i den planerade europeiska superligan.
Nu uppger den spanska radiostationen Cadena Cope att de välkomnats av Uefa till nästa års Champions League-spel.

Foto: Bildbyrån

Real Madrid, Barcelona och Juventus var alla med och försökte dra igång en europeisk superliga och riskerades att stängas av från Champions League. Men det finns ingen risk för det längre, uppger den spanska radiostationen Cadena Cope.

Radiostationen hävdar att de tre storklubbarna, via det spanska och italienska fotbollsförbundet, meddelats av Uefa om att de är välkomna att delta i nästa säsongs turneringen.

Detta rapporteras efter att Uefa bekräftat i förra veckan att man lagt de disciplinära processerna mot de tre klubbarna, som är de sista tre att inte dra sig ur planerna, på is.

Uefas president Alexander Ceferin poängterade dock att det inte var ett definitivt avslut på de disciplinära processerna.

ANNONS

De resterande nio klubbarna som deltog i planerna har sedan tidigare accepterat straff för sitt deltagande. Straffet innebar att om någon av klubbarna återigen skulle försöka gå med i någon form av utbrytarliga så blir de ålagda att betala 100 miljoner euro (cirka en miljard kronor) i böter.

De engelska klubbarna fick vidare ytterligare straff från Premier League. De fick betala 3,5 miljoner pund (40 miljoner kronor) var i böter, och om någon av dem försöker gå med i en utbrytarliga igen blir de bestraffade med ett poängavdrag om 30 poäng och böter om 25 miljoner pund (cirka 300 miljoner kronor) i böter – utöver straffet från Uefa.

Publicerad 2021-06-15 kl 23:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto