Skrällen: Juventus utslaget ur Champions League - trots dubbla Ronaldo-mål

Två mål av Cristiano Ronaldo räckte inte för Juventus.
- Vi gjorde allt vi kunde, säger Juve-backen Leonardo Bonucci enligt Football-Italia.

Fotbollslördag Europa: Lazio - Juventus
Lazio
Juventus
STREAMA IMORGON

Juventus hade uppförsbacke i Champions League-åttondelsfinalen mot Lyon. När lagen möttes i slutet av februari vann Lyon med 1-0 på hemmaplan - och uppförsbacken blev än brantare för Turinklubben i returmötet på hemmaplan.

Lyon tog ledningen efter drygt tio minuter. Rodrigo Betancur råkade sparka ner Houssem Aouar i straffområdet, domaren pekade på straffpunkten. Från elva meter chippade Memphis Depay kyligt in 1-0 och 2-0 i dubbelmötet.

Kort före paus hade Juventus ett gyllene läge att kvittera. Cristiano Ronaldo slog en giftig frispark nära straffområdeskanten, men Anthony Lopes i Lyon-målet svarade för en vass parad.

Minuten efter Ronaldos frisparksförsök fick Juventus ytterligare en frispark vid straffområdeskanten och den förvaltade Miralem Pjanic. Mittfältarens avslut tog på Depays hand - och hemmalaget tilldömdes straff. En straff som Cristiano Ronaldo gjorde 1-1 på, och därmed var ställningen 2-1 totalt.

Ronaldo nöjde sig inte där. En kvart in i den andra halvleken slog portugisen till med ett kanonskott från distans och Lopes var chanslös. 2-1 till Juve i matchen, 2-2 sammanlagt.

Juventus jagade därefter ytterligare ett mål, men utan framgång. Lyon gick vidare på flera gjorda bortamål.

- Vi gjorde allt vi kunde, säger Juventus mittback Leonardo Bonucci enligt Football-Italia.

I kvartsfinal ställs den franska klubben mot Manchester City, som slog Real Madrid med sammanlagt 4-2.

Juventus: Szczęsny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro- Pjanic, Rabiot, Betancur - Bernardeschi, Higuain, Ronaldo.

Lyon: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar - Ekambi, Depay.

-
-
Publicerad 2020-08-07 kl 22:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.