Söder målskytt i enkel kvalseger till Champions League

Robin Söder fortsätter att övertyga och i Champions League-kvalet mot Murata öppnade han målskyttet i en 5-0-seger.

IFK Göteborg vann den första matchen i Champions league-kvalet med 5-0 mot sanmarinierna S.S Murata.

Återigen gjorde 17-årige Robin Söder mål och såg till att det gick barnsligt enkelt.
Bara dagarna efter att Robin Söder hoppade in och sänkte Djurgården i allsvenskan svarade den 17-årige anfallstalangen för ett nytt mål. Den här gången var allsvenskan bytt mot Champions league-kval och det första mötet av två borta mot Murata i San Marino.

Söder, som bildade anfallspar från start tillsammans med Pontus Wernbloom, behövde bara 20 minuter innan han skjutit Göteborg halvvägs till nästa kvalomgång mot schweiziska mästarna Basel.

Gamle brasilianske VM-backen Aldair fick se Söder, som öst in mål i pojklandslagen genom åren, rycka sig fri och iskallt placera in 1-0 utan räckhåll för Muratas målvakt.

Efter målet fortsatte skrattmatchen när Niclas Alexandersson ordande 2-0 (26:e minuten), Pontus Wernbloom 3-0 (31), Hjalmar Jonsson 4-0 (56) och inhoppande Stefan Selakovic 5-0 (87).

Inför ett hundratal tillresta Göteborgsfans spelade Blåvitt av matchen i den 30-gradiga värmen i Serravalle. För att de svenska mästarna nu ska misslyckas ta sig vidare till den andra omgången måste Murata vinna med 6-0 i returen på Ullevi den 23 juli.