Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Spanska tidningar: "Tinnerholm var en blond Juanfran"

En fantastisk atmosfär, en otrolig krigarinsats och en blond Juanfran, så hyllar spansk media Malmö FF idag.

Atlético besegrade Malmö med 5-0 i Madrid men i returmötet i Malmö fick det ett betydligt större motstånd och trots att de på nytt vann över svenskarna så imponerades man i Spanien stort av Malmöspelarnas krigarinsats.

“Atlético kvävde till slut den svenska elden” rubricerar den spanska tidningen ABC som även skriver att “svenskarna överraskade och gjorde matchen till en jämn kamp, de visade upp fart och styrka och skapade stora problem för Atlético”. Medan El Periodico uttrycker att “Atlético fick kämpa till sig tre riktiga guld poäng i Sverige”

Mest av allt hyllas Malmö i den spanska tidningen AS där krönikören Iñako Diáz imponerats av Malmös vilja. 

“Atlético upptäckte varför Malmö har gått tre år i Europa utan att förlora eller släppa in något mål på hemmaplan, de spelade med en stark motor och en imponerande energi. Inte vid ett enda tillfälle vek Malmö ner sig, de kom ut till matchen som en motorcykel men avslutade som ett lokomotiv” skriver Iñako Díaz som fortsätter med att hylla Anton Tinnerholm.

“Atlético föll offer för en klon, en spelare som var skoningslös i sitt pressningsspel, erövrade bollen med enkelhet och stormade fram på sin högerkant. Tinnerholm var en blond Juanfran. Endast Arda såg faran och försökte stoppa svensken, men det var omöjligt. Bollen förde sig från sida till sida över planen och om mittfältet var en parkeringsplats där det kostade att stå i minuten så betalde Tinnerholm inte en enda euro”

I tidningen plockar AS även ut Rosenberg och Koke som de två lagens största stjärnor och skriver att “Den svenska anfallaren var det stora hotet i Malmö och från hans fötter kom den största faran. Han borde även fått en straff efter att hans frispark tagit på Siqueiras hand.”

Men det var inte bara Malmös insats på planen som imponerade på AS utan även inramningen.

“Atmosfären var exceptionell, den enorma flaggan, de entusiastiska människorna, det är sådana här matcher med en så fantastisk atmosfär som man vill vara på. Där hemmasupportrarna sjunger hymnen med inlevelse”, skriver Javier Díaz i AS.

Även Marcas Pablo Egea imponerades av Malmö och konstaterade att spanjorerna fick jobba hårt för sina poäng.

“Svenskarna höll i längre än förväntat och det var inte enkelt för Atlético som nu har en och en halv fot i åttondelsfinalen. Simeones killar var inte briljanta men de var effektiva, något som ännu en gång gav de resultat”

Egea uttrycker även att Atlético såg ut att underskatta Malmö lite för mycket.

“Svenskarna kämpade för varje boll som om det var den sista och Simeones mannar verkade emellanåt besitta ett lite för stort skälvförtroende. De hade inte ett av de största lagen i Europa emot sig, Malmö är inte ett av de mer välkända lagen i fotbollsvärlden och kanske var det därför Madridlaget verkade tro att de inte behövde ge allt. Men efter några jobbig minuter och dålig koncentration visade sig Atlético från sin bästa sida och kunde till slut vinna”

Publicerad 2014-11-05 kl 15:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons