Stolpen stoppade Zlatan i kallt Kazan

Zlatan Ibrahimovic var nära att göra ett tidigt mål då Barcelona ställdes mot Rubin Kazan i ett kylslaget Champions league-möte.
Men stolpen var i vägen, matchen blev mållös och grupp F är fortfarande vidöppen.

Rubin Kazan chockade titelförsvarande Barcelona vid det första mötet. 2-1 mot "världens bästa klubblag" borta på Camp Nou gav eko.

Det blev bara halv revansch för det katalanska stjärnlaget. Barcelona hade ett kompakt tryck och ett stort spelövertag på onsdagen, men så många vassa chanser skapades inte och det ryska mästarlaget Kazan klarade oavgjort.

Redan i den tredje minuten hade dock Zlatan Ibrahimovic en mycket bra chans att ge Barcelona ledningen. Efter en genomskärare av Andres Iniesta kam han fri med Kazans målvakt Sergej Ryzjikov, men hans bredsida satt i bortre stolproten. I den 21:a minuten serverade Ibrahimovic bollen till Messi, som kom fri, men inte lyckades ta sig förbi Ryzjikov.

Barcelonas tränare Pep Guardiola hade satt Andreas Iniesta bredvid Ibrahimovic i anfallet, medan Lionel Messi gick centralt på mittfältet. Det hjälpte inte att dyrka upp det ryska försvaret.

Kazans anfallsstjärna Alexander Bucharov missade första mötet. Nu kom han in i 62:a minuten och var vid ett par tillfällen nära att göra mål. Men då stod Barcelonas målvakt Victor Valdez i vägen.

Det oavgjorda resultatet kan bli dyrt för Barcelona. Skulle de båda lagen hamna på samma poäng så är Rubin Kazan före tack vare inbördes möten. Och så är läget med två matcher kvar.