Stor dramatik - när Spurs kryssade mot Sporting

Marcus Edwards gav Sporting ledningen i den första halvleken.
En lång jakt på kvittering gav till slut resultat för Spurs, Harry Kane nekades sedan segermålet efter en lång VAR-granskning.
- Vi kände mycket förvirring, det känner vi fortfarande, säger Matt Doherty till Telia och C More efter det bortdömda målet.

3:43

Avbryt
Försök igen

Släkten är värst, Sporting tog ledningen borta mot Tottenham efter cirka 20 minuters spel och det var den Tottenham-fostrade Marcus Edwards som slog till på Tottenham Hotspur Stadium.

Engelsmannen slog till från distans med sin vänsterfot och bollen satt lågt i Hugo Lloris vänstra hörn. Trots en bakgrund med 13 år i klubben var Marcus Edwards inte blygsam i sitt firande mot sin förre klubb.

Under sin tid i Tottenham imponerades den förre Spurs-tränaren Mauricio Pochettino av Marcus Edwards som fått sitt genombrott i den portugisiska ligan istället.

"Mauricio Pochettino liknade honom en gång vid Lionel Messi när han var ungdomsspelare i norra London. Hans snabba fötter och låga tyngdpunkt har varit uppenbara och den avslutningen var fantastisk", skriver Sky Sports reporter, Paul Gilmour.

I den andra halvleken jagade Tottenham en kvittering, Harry Kane testade, Heung-Min Son testade.

Efter 20 minuter dök det upp en chans för Matt Doherty där Antonio Adan tvingades till en vass räddning.

Men med tio minuter kvar kom sedan först kvitteringen, Rodrigo Bentancur vann duellen med Adan och knoppade in 1-1 till Tottenham Hotspur Stadiums stora glädje.

Sporting-spelarna protesterade mot att målet skulle stå och omringade domare, Danny Makkiele men portugiserna fick inget gehör från VAR-rummet, utan kvitteringen var ett faktum.

Matchen slutade också 1-1 efter stort drama. Harry Kane dunkade in segermålet som sköt Tottenham till åttondelsfinal. Efter en lång VAR-granskning visade det sig att Kane var offside och Tottenham fick istället nöja sig med 1-1.

Nu väntar en högdramatisk avslutning i gruppen. Tottenham ställs mot Marseille på bortaplan samtidigt som Sporting tar emot Eintracht Frankfurt på hemmaplan. Mötet mellan Frankfurt och Marseille på onsdagen slutade 2-1 till det tyska laget (höjdpunkterna från den matchen ser du här).

Samtliga lag i gruppen har fortfarande chans att ta sig vidare.

Antonio Conte visades ut i slutskedet av matchen och missar därmed avgörandet.