POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE
2v

Stor sammandrabbning i Amsterdam - över 100 Juventus-fans uppges vara gripna

Foto: Bildbyrån.

Juventus ställs i kväll mot Ajax i Champions League-kvartsfinal.
Inför mötet var det oroligt - och 120 Juventus-fans uppges vara gripna. 

Juventus bortaspelar i kväll mot Ajax i första kvartsfinalmötet i Champions League. Natten till i dag störde Ajax-supportrar det italienska laget sömn med fyrvekerier och inför matchen i dag var det oroligt mellan supportrar och polis i Amsterdam. 

Den holländska tidningen De Teelegraf rapporterar att polis och supportrar, från båda lagen, drabbade samman i en konfrontation utanför arenan, då polisen beslagtog bland annat fyrverkeripjäser, knivar, järnpåkar och pepparsprej. Polisen hade redan tidigare gått ut med att det inte var tillåtet att föra med sig fyrverkeripjäser in på arenan och använde en vattenkanon och pepparsprej under sammandrabbningen. 

Enligt Football-Italia, som hänvisar till ett uttalande av Italiens vice premiärminister Matteo Salvini på Facebook, greps runt 120 Juventus-supportrar i samband med konfrontationen och fördes bort. 

"Fotboll är vackert, idrott är vackert, men endast med rena änder och rent samvete, utan att ska oreda", sa Salvini i uttalandet enligt Football-Italia. 

Nederländsk polis bekräftade också under onsdagskvällen att "dussintals" Ajax- och Juventus-supportrar gripits efter sammandrabbningen. 

Publicerad 2019-04-10 kl 20:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå