Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Storklubbarna hoppas fortsatt på Super League: "En dragkamp"

Champions League

Det är ett år sedan Super League stoppades.
Men fortsatt vill några av klubbarna förverkliga idén.
- Uppenbarligen är detta en dragkamp mellan de stora klubbarna och Uefa, säger Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh i TV4 Sporten.

3:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Storklubbarnas försök att under fjolåret starta en egen liga, Super League, blev inte långlivad. 48 timmar efter att förslaget presenterats hade alla klubbar hoppat av, förutom tre. Men dessa, Real Madrid, Barcelona och Juventus, hoppas fortsatt kunna göra idén till verklighet.

- Just nu pågår det en juridisk process kring de klubbarna som fortfarande håller fast vid drömmen om en superliga, det vill säga Real Madrid, Barcelona och Juventus. De hävdar ju att en del av de andra klubbarna fortsatt är med så vi får se vad det landar i. De driver ju på i den riktningen, säger Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh i TV4 Sporten.

ANNONS

Samtidigt stundar en stor förändring i Champions League, som kommer gynna storklubbarna. Malmö FF:s vd Niclas Carlnén är dock inte orolig att det kommer stoppa mindre föreningar, som MFF, från att vara med i turneringen.

- Medelstora klubbar kommer få större chans och större möjlighet att ta sig in i de olika tävlingarna. När man har gjort de scenarier som finns, kommer det troligen att vara fler nationer som är representerade, fler ligor som är representerade i gruppspelet än vad det är i dag, vilket är precis det vi vill ha, säger han i inslaget.

Se hela inslaget från TV4 Sporten om Super League i spelaren ovan.

Publicerad 2022-04-25 kl 07:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto