Storlagen pallade tycket - Juventus och Barca vidare

La Liga

Barcelona och Juventus var stora favoriter till att gå vidare till åttondelsfinalerna. Juventus lyckades knipa en seger i sista gruppsspelsmatchen och lagen är nu vidare i Champions League.

Barcelona, som inte hade något att spela för under tisdagens match, ställde upp med en relativt stark startelva mot Sporting.

Sporting kom till matchen med ett starkt bagage med fyra segrar i rad i ligan. Laget behövde en vinst för att gå vidare till åttondel, förutsatt att Juventus skulle förlora.

Sporting inledde matchen med ett bra självförtroende och visade upp en stabil defensiv. Men när Barcelona väl fick upp sitt passningsspel så tog de mer och mer över matchen

Hemmalaget visade fortsatt stark prestation i andra halvlek och ledningsmålet kom i 59:e minuten. Paco Alcácer nickade snyggt in 1-0 i målvaktens bortre hörn. 2-0 kom i slutminuten genom ett självmål.

Juventus, till skillnad från Barcelona, behövde en vinst mot Olympiacos för att gå vidare till åttondel. Detta såg Juan Cuadrado till att bli verklighet som gjorde 1-0 i 15:e minuten. Cuadrado blev sedan utbytt och ersattes av Federico Bernardeschi som fastställde slutresultatet 2-0 i slutminuten.

Lagens startelvor:

Barcelona: Cillessen - Semedo, Pique, Vermaelen, Digne - Rakiti, Gomes, Suárez - Vidal, Suárez, Alcácer.

Sporting: Patricio - Piccini, Coates, Mathieu, César - Battaglia, Carvalho - Ristovski, Fernandes, Acuna - Ruiz.