Svenskarna i fokus i galet drama - FCK vidare

Champions League-kval

Viktor Claesson och Jordan Larsson gjorde målen för FCK.
Roony Bardghji chippade sedan in den avgörande straffen och sköt FCK vidare i CL-kvalet.
- Nej, jag var inte nervös. Jag visste att jag skulle chippa den, säger han till Ekstra Bladet.

Redan i matchens första minut slog Jordan Larsson till för FCK som tog ledningen borta mot Sparta Prag.

Men glädjen kom av sig för FCK. Malmö-bekantingen Veljko Birmancevic kvitterade dubbelmötet i den 80:e minuten och matchen gick till förlängning.

Väl där var det tjeckerna som tog ledningen i en svängig halvtimme.

Qazim Laci satte dit 2-1 men FCK:s replik kom blixtsnabbt och det var återigen en svensk målskytt. Viktor Claesson kvitterade precis innan den första förlängningskvarten var över.

Målfesten fortsatte:

Viktor Claesson nickade in ytterligare en kvittering efter 112 minuters spel. 3-3 i matchen 4-4 totalt.

Det krävdes straffar för att skilja lagen åt, då avgjorde Roony Bardghji med en panenka.

"Iskallt avgörande", skrev danska Ekstra Bladet efter sista straffen.