Svenskklubben överkört av Atalanta i CL-debuten

Midtjylland med Joel Andersson och Jens-Lys Cajuste har klarat av CL-debuten.
Den slutade med en 4-0-förlust hemma mot Atalanta.

Midtjylland, med svenskduon Joel Andersson och Jens-Lys Cajuste i laget (båda från start), gör den här säsongen sin allra första Champions League-säsong. Som första test väntade målglada Atalanta – och gästerna gjorde som de brukar göra. Mål alltså.

Duvana Zapata gav gästerna ledningen från nära håll i straffområdet efter att ha lämnats helt fri av hemmaförsvaret. Tio minuter senare gjorde Papu Gómez 2-0 med en riktig häxpipa utanför straffområdet.

Och Atalanta var inte klara med första halvlek.

Ett par minuter innan pausvisslan kunde Luis Muriel hålla sig framme på en målvaktsretur och stöta in 3-0 för italienarna.

Atalanta punkterade sedan matchen strax innan full tid då Aleksey Miranchuk vackert placerade in 4-0, vilket blev slutresultatet.

Midtjylland: Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Onyeka, Cajuste - Dreyer, Pisto, Mabil - Kaba

Atalanta: Sportiello - Tolói, Romero, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Gómez - Muriel, Zapata