Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE
2v

Sverige vill ha CL-finalen på damsidan i Göteborg - har anmält sitt intresse

Foto: Bildbyrån.

Förbundet vill se Champions League-finalen på damsidan i Sverige.
SvFF har nu meddelat Uefa om sitt intresse för finalen 2021.

På torsdagen presenterade det europeiska fotbollsförbundet Uefa vilka förbund som anmält sitt intresse för att arrangera de olika klubblagsfinalerna 2021. Där framgår att det i dagsläget, en så kallad ”decleration of interest” är inte bindande, är två länder som anmält sitt intresse för att arrangera Champions League-finalen på herrsidan; Tyskland (München) och Ryssland (St Petersburg).

Vad gäller Europa League-finalen är det Österrike (Wien), Georgien (Tbilisi) och Spanien (Sevilla) som flaggat för att man vill ha hand om finalen.

Bland listan återfinns en svensk arena på ett ställe, Champions League-finalen för damer. SvFF har skickat in sitt intresse för att på Gamla Ullevi få arrangera finalen 2021. I dagsläget är utmanaren Eden Arena i Tjeckiens huvudstad Prag.

De slutgiltiga ansökningarna ska ha varit inskickade den 15 februari nästa år och i antingen maj eller juni tar Uefas exekutiva kommitté (där SvFF-basen Karl-Erik Nilsson är förste vicepresident) beslut om vilka länder/städer som ska få arrangera respektive final.

Publicerad 2018-11-01 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons