Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tottenham har en färre vilodag än Dortmund: "Inte rättvist"

Premier League

Tottenham har slagläge mot Borussia Dortmund i CL-åttondelen.
Ändå ondgjorde sig Mauricio Pochettino över en färre vilodag inför mötet. 
- Det är inte rättvist, säger han enligt The Guardian.

Foto: Bildbyrån.

Tottenham besegrade i första åttondelsfinalen Borussia Dortmund med 3-0 i Champions League. I kväll har laget därmed en god chans att avancera från returen till kvartsfinal, men inför matchen tog Mauricio Pochettino ner förväntningarna på sitt manskap.

Pochettino riktade kritik mot FA och Premier League för att Spurs, i och med lördagens Londonderby, har en dag mindre vila inför matchen än Dortmund. 

- Det är orimligt i en sådan här match, en åttondelsfinal i Champions League med allt  det innebär, att det ena laget har 24 timmar mer vila än det andra att förbereda sig, säger Pochettino enligt engelska tidningen The Guardian.

ANNONS

- Jag tycker att det är jättestor (skillnad). Jag kan inte förstå att båda klubbarna inte kommer dit under samma förutsättningar. Det är inte likadant att ha 24 timmar mer eller mindre för att förbereda sig för en match. Vi måste prioritera olika saker och vi kan inte jobba på planen. Det är inte rättvist för spelarna och laget som tävlar med en enorm nackdel, fortsätter han.

Pochettino anser att FA och Premier League borde hjälpa till och flytta de engelska lagens ligamatcher för att klubbarna ska få tillräckligt med vila inför Europa-matcher. 

- Vi behöver hjälp av FA, vi behöver hjälp från Premier League. De måste bli mer känsliga för den här typen av situationer. Det är redan svårt och det kommer att bli svårare. Titta på vad som hände med Rennes i Europa League. De sköt upp deras match på helgen för att ge Rennes mer tid inför mötet med Arsenal. I Europa är FA känsligt. Det är ett problem att vi måste ändra om vi vill hjälpa engelska klubbar att bli bättre i turneringarna. 

ANNONS

Tottenhams motståndare Borussia Dortmund kom senast till spel i fredags, vilket innebär att laget har en mer vilodag inför kvällens möte på Signal Iduna Park. 

Publicerad 2019-03-05 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto