Tottenham klart för CL-åttondel - vände efter mardrömsstart

2-0-underläge efter 20 minuter - sedan vände Tottenham.
Harry Kane blev tvåmålsskytt när Spurs blev klart för CL-åttondelsfinal.
- Vi hade uppförsbacke, men gjorde målen och det känns bra att gå vidare, säger Kane till BT Sport enligt BBC.

Jose Mourinho fick i helgen en drömstart som ny chefstränare i Tottenham med seger mot West Ham i Premier League. Under tisdagskvällen hade Londonlaget chans att säkra avancemang till åttondelsfinal i Champions League genom seger mot Olympiakos, men i stället blev det en mardrömsstart i jakten på det på Tottenham Hotspur Stadium.

Olympiakos-anfallaren El Arabi gav redan i sjätte minuten det grekiska laget ledningen och i 19:e minuten fyllde Ruben Semedo på till 2-0. Tottenham var där och då pressat, men hade samtidigt gott om chanser. Efter att Christian Eriksen i 29:e minuten ersatte Eric Dier höjdes tempot och strax före halvtid skickade Dele Alli in bollen i mål till 2-1-underläge i halvtid.

Fem minuter in i andra halvlek var det också kvitterat. Harry Kane mötte ett inspel av Lucas Moura i straffområdet och sköt 2-2. Tottenham fortsatte att forcera framåt och i slutet av matchen sköt först Serge Aurier 3-2, medan Kane fyllde på med sitt andra mål för kvällen och 21:a totalt i turneringen till 4-2. Vändningen var därmed fullbordad och segern i hamn.

- Det var en dålig start, vi vet om det. Vi kom inte ut med någon energi, de gjorde två mål och satte oss under press. Vi hade uppförsbacke, men gjorde målen och det känns bra att gå vidare, säger Kane till BT Sport enligt BBC.

Alli håller med Kane:

- Vi startade inte ens nära tillräckligt bra och vi sa i halvtid att vi inte kan göra det så mycket sämre. Jag gjorde ett mål, vilket var lite turligt, men vi vann till slut, säger han till BT Sport enligt BBC.

Tottenham är därmed, som tvåa i sin grupp, klart för åttondelsfinal i Champions League. Bayern München är redan klar gruppvinnare med 15 poäng, medan Spurs har tio poäng inför sista omgången. Röda Stjärnan har tre poäng och Olympiakos en poäng.

Tottenham: Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Sanchez, Rose - Dier, Winks - Moura, Alli, Son - Kane.

Olympiakos: Sa - Elabdellaoui, Semedo, Meriah, Tsimikas - Camara, Guilherme, Bouchalakis - Prodence, Arabi, Masouras.