Tuff retur för Kalmar efter Kiss mål

Ungerska Debrecen blev en svårare nöt att knäcka än vad nog många väntat sig för Kalmar. Faktum var att smålänningarna inte alls hade verktygen med sig för att få hål på ungrarna. I stället blev det Debrecen som skaffade sig fördel via 2-0 efter det första mötet efter naivt försvarsspel av smålänningarna.

Nanne Bergstrand var den senaste tränare som ledde ett svenskt lag i Champions League. Efter det första mötet med Debrecen för Kalmar FF ser det ut som om han får vänta ett tag till på nästa möjlighet.
Ungrarna var på sin hemmaplan ett alldeles för bra lag för det svenska formlaget.

Kalmar skapade några fina målchanser, inte minst genom Daniel Mendes, men riktigt farligt blev det aldrig. Debrecens försvar var kompakt och svårgenomträngligt och det gick inte många minuter förrän Kalmars optimism och självförtroende efter 6-1-överkörningen av Djurgården i allsvenskan i veckan var på en rejält lägre nivå.

Första halvleken var riktigt jämn och slutade utan mål.
Mål skulle det däremot bli i den andra halvleken.
Och det för hemmalaget Debrecen, som utnyttjade tveksamt spel i Kalmars försvar och Jozsef Varga vräkte sig fram i den 73:e minuten i Kalmars straffområde och fick bollen förbi Petter Wastå.

Ungrarna hade därefter bud på ytterligare fina målchanser men Kalmar hade också en bra möjlighet genom en frispark av David Elm som ungrarnas målvakt hade stora problem att ta hand om.
Men trots några sena byten av Nanne Bergstrand för att få in mer spets lyckades inte Kalmar peta in något viktigt bortamål.

I stället blev det Zoltan Kiss som beseglade Kalmars öde genom ett lågt kanonskott med fyra minuter kvar att spela och detta än en gång efter ett minst sagt tamt försvarsspel av Kalmar.

Nästa onsdag spelas returen på Fredriksskans och då måste Kalmar göra minst tre mål för att ta sig vidare till nästa kvalomgång. Gör ungrarna ett mål dessutom, då ser situationen övermäktig ut för Nanne Bergstrands manskap.

Publicerad 2009-07-15 kl 22:56