Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Tuff uppgift för mästaren Rosengård i CL

Rosengård och Linköping tar sig an åttondelsreturerna i Champions League med olika förutsättningar.
Linköping har 5-0 att gå på från första matchen mot ryska Zvezda Perm — mästarlaget Rosengård bara 2-1 från hemmamötet med danska Hjørring.

Det insläppta målet mot Hjørring kan bli kostsamt för Rosengård, trots segern på hemmaplan med 2—1. Men som tränaren Markus Tilly konstaterar:

- Vi leder när matchen startar och det ska vi se till att göra när 90 minuter har gått också. Det gäller att ha ett bra och aggressivt försvarsspel och vi brukar göra mål. Gör vi ett så måste de göra tre.

Fotbollsgalaprisade anfallaren Anja Mittag är den som oftast brukar göra Rosengårds mål. På Hjørrings hemmaarena i Ålborg väntar naturgräs, till skillnad mot konstgräset på Malmö IP.

- Vi måste göra mål, och vi har gjort många mål under säsongen. Men det kommer vara ett krig och det kommer vara jättejobbigt. Men jag tror ändå vi har tillräckligt med kvalitet för att klara oss vidare, säger hon.

- Det är upp till oss att vi fixar detta.
Örebro bättre

TT: Hjørring spelar ju varje år i Champions League, hur bra tycker du att de är om du skulle jämföra med damallsvenskan?
- De spelar ju väldigt tufft, så jag tänker mig att de skulle hamna någonstans mellan plats 3 till 5. De spelar väldigt fysiskt tufft, men om jag jämför dem med Örebro så tycker jag att Örebro är bättre.

TT: Vad är skillnaden?
- De svenska topplagen är bättre rent tekniskt, med vassare forwards, säger den tyska landslagsspelaren.

TT: Vad tror du om era chanser?
- Man kan ju aldrig veta innan, men vårt mål är ju att gå vidare och det ska vi klara.
Reste i tid

I Rosengård rasade man efter den njugga behandlingen i fotbollsgalan.

Linköping var inte ens med i Globen i måndags. Laget var redan på väg till Perm vid Uralbergen i Ryssland. Detta för att tackla tidsskillnaden på fyra timmar.

- Det var viktigt att skippa fotbollsgalan och åka en dag tidigare för att få det här extra dygnet och hinna ställa om, säger tränaren Martin Sjögren till corren.se.

- Vi kommer att vara väl förberedda.

Trots att Linköping fick sin amerikanska målvakt Katie Fraine frilägesutvisad och var en spelare kort i en halvlek så blev det storseger hemma och ett ypperligt returläge.

Publicerad 2014-11-12 kl 15:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons