Tung förlust för Arsenal - och Giroud fick rött

Dinamo Zagreb chockade Arsenal i Champions League. Och stjärnanfallaren Olivier Giroud blev utvisad i 2-1-förlusten.

Det började med uppförsbacke direkt för engelsmännen. 1-0-målet från Dinamo kom när Josip Pivaric fick bollen, precis på gränsen till offside, och kom fri med David Ospina, målvaktsvikarie för Petr Cech. Ospina räddade det första avslutet, men inte bättre än att det studsade tillbaka på Alexander Oxlade-Chamberlain och in i mål.

Dessförinnan hade Londonlaget haft flera fina chanser, inte minst när Olivier Giroud prickade stolpen och sånär kunde slå bollen förbi Eduardo Carvalho. Men det blir inte mer än 45 minuters spel för fransmannens vidkommande. I slutet av första halvlek belönades han med rött kort efter att domaren bedömt det som att han stämplade en motståndare.

Efter ungefär en timmes spel utökade Fernandes Dinamos ledning till 2-0 efter att ha nickat in en hörna.

I 79:e minuten kunde Arsenal reducera genom Theo Walcott efter att han blivit frispelad av Alexis Sanchez.

Efter matchen var det en besviken Arsene Wenger som intervjuades i Viasat. Arsenaltränaren var inte heller nöjd med domarinsatsen.

- Girouds tackling var inte med meningen och borde inte ha genererat i en utvisning.

Dinamo Zagreb: Eduardo, Pinto, Taravel, Antolić, Machado, Ademi, Pivarić, Soudani, Fernandes, Pjaca.

Arsenal: Ospina, Debuchy, Gibbs, Gabriel, Koscielny, Arteta, Özil, Cazorla, Giroud, Oxlade-Chamberlain, Sánchez.

Publicerad 2015-09-16 kl 22:38