Tungt för Liverpool - tappad ledning och missad straff

Ledning och chans att göra 3-1 på straff.
Trots det misslyckades Liverpool att vinna CL-premiären.
- Vi måste bli mer hänsynslösa, säger Jordan Henderson enligt Daily Telegraph.

Liverpool hade alla möjligheter att inleda Champions League genom att ta tre poäng. Men Jürgen Klopps mannar slarvade bort chansen hemma mot Sevilla.

Hemmalaget fick en riktig mardrömsöppning efter bara några minuters spel på Anfield. Dejan Lovren misslyckades med att rensa undan undan ett inspel som i stället hamnade framför fötterna på Wissam Ben Yedder. Ben Yedder, i sin tur, hade inga problem med att raka in bollen i det öppna målet.

Hemmalaget repade dock mod efter den tunga starten och 20 minuter in i den första halvleken kom kvitteringen. Roberto Firmino avslutade ett fint anfall genom att stöta in 1-1 från nära håll.

Liverpool gjorde även 2-1, den här gången genom Mohamed Salah. Samme Salah var ett frågetecken inför avspark då han lämnat tisdagens träning på grund av sjukdom. Nu rev nyförvärvet åt sig bollen utanför straffområdet och avlossade ett skott som via Sevilla-ben letade sig in i nät.

PL-klubben hade sedan chansen att utöka sin ledning ytterligare, då målskytten Roberto Firmino fick chansen från elva meter. Men brassen sköt i stolpen - och i stället fick Liverpool nöja sig med en poäng.

Sevillas Jouaqin Correa frispelades nämligen med knappa 20 minuter kvar och placerade vackert in 2-2 bakom Loris Karius, vilket också blev slutresultatet.

- Vi kunde ha tagit alla tre poängen sett till de chanserna vi skapade. Jag är besviken. Vi reagerade bra efter helgen (storförlust mot Manchester City) och såg fram emot att gå vidare, säger Jordan Henderson enligt Daily Telegraph.

- Vi måste bli mer hänsynslösa.

Värt att notera är att Philippe Coutinho, som ryktats vara på väg till Barcelona, hoppade in i matchens slutskede och han gjorde därmed sina första minuter för Liverpool den här säsongen.

Liverpool: Karius - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Can, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané

Sevilla: Rico - Mercado, Pareja, Kjaer, Escudero - N'Zonzi, Banega, Pizarro - Navas, Ben Yedder, Correa

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-13 kl 22:36