TV: Ajax körde över Dortmund i Amsterdam - Hallers succé fortsätter efter nya mål

Ajax och Dortmund möttes i ett toppmöte i grupp C.
Då vann Ajax med hela 4-0.
Samtidigt fortsatte Sebastien Hallers succé - då han gjorde sitt sjätte mål på tre matcher.

Både Ajax och Dortmund hade full pott inför att de skulle mötas i Amsterdam under tisdagen. Därmed väntade en tidig gruppfinal - samt ett möte mellan två av turneringens främsta målskyttar i form av Sebastien Haller och Erling Braut Haaland.

Men det skulle bli en ensidig historia efter att matchen blåsts igång. I den 11:e minuten tog Ajax ledningen genom ett snöpligt självmål av Dortmund-kaptenen Marco Reus och därefter var det en ketchupeffekt som följde.

Daley Blind utökade till 2-0 i den 25:e minuten och i halvtid stod det 2-0 på resultattavlan. Men det skulle bli mer. För drygt tolv minuter in i den andra halvleken satte brassen Antony 3-0, innan Ajax skyttekung Sebastien Haller som fastställde slutresultatet 4-0 i den 72:a minuten med sitt sjätte mål på tre matcher.

Ajax gick, i och med segern, upp i gruppledning på nio poäng. Dortmund, i sin tur, behåller sin andraplats på sex poäng.