TV: Arsenals drama - åkte ur CL trots heroisk insats

Arsenals hopp tändes när Aaron Ramsey gjorde 2-0 med tio minuter kvar.
Monaco skulle dock hålla emot och avancera till kvartsfinal efter fler gjorda bortamål.

Moutinho hade i inledningen en bra slagen frispark, men bollen hamnade ovanför Ospinas ribba. Giroud fick sedan ett läge efter Bellerins inlägg, men nicken gick en bit utanför. Monaco har hittills haft en behaglig inledning sett till förutsättningarna.

Giroud skulle sedermera göra matchens första mål efter att först ha missat sitt avslut, men sedan satt den snyggt i öppet mål med högerfoten. Ett viktigt mål för Arsenal innan halvtidspausen. Anfallaren skulle sedan få ett fint inspel av Welbeck, men avslutet gick rakt på Subasic. Engelsmännen dominerade större delen av första halvlek.

- Det var en insats som vi ville ha. Vi producerade mycket och i första halvlek kunde vi gjort några fler mål. Monaco hade heller inte ett enda skott på mål. Spelarna är i ett bra stim och egentligen åkte vi bara ut för att vi spelade dåligt i den förra matchen, säger Arsene Wenger till Viasat Sport.

I andra halvleks inledning fick Özil till en bra slagen frispark, men Subasic stod för en vass räddning. Tysken fick senare ett bra läge i straffområdet, men halvvolleyn hamnade en bit utanför kroatens högra stolpe.

I 79:e minuten träffade Walcott stolpen efter ett läckert Arsenal-anfall, men Ramsey fick senare chansen att sätta tvåan och walesaren gjorde inget misstag. 2-0 och bara ett mål kvar för engelsmännen.

Bara några minuter fick Arsenal återigen ett jätteläge efter Girouds avslut, men Subasic räddade bollen precis på mållinjen. Kroatens jätteräddning innebar att Monaco höll ut och tog sig vidare till CL-kvartsfinal.

- Vi var inte favoriter i kväll men vi gav allt och lyckades. Arsenal satte oss under press från start, men det viktigaste är att vi är i kvartsfinal, sa Monacos mittfältare Geoffrey Kondogbia till AFP.

Arsenals lagkapten Per Mertesacker hyllade Arsenal efter returmatchen, men menar att man slarvade bort matchen på Emirates Stadium.

- Det bästa laget gick vidare och Monaco förtjänade det för de spelade mycket bättre i den första matchen, sa Mertesacker.

Monacos startelva: Subasic, Fabinho, Abdennour, Wallace, Kurzawa; Kondogbia, Toulalan, Martial, Moutinho, Dirar; Berbatov.

Arsenals startelva: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla; Welbeck, Ozil, Sanchez; Giroud.

Publicerad 2015-03-17 kl 23:12