TV: Atletico Madrid klart för CL-slutspel - tre(!) spelare utvisade efter kaosscener

Atletico Madrid är klart för slutspel i Champions League efter att ha besegrat Porto.
Matchen kom dock att präglas av kaosscener - bland annat blev Yannick Carrasco utvisad efter att ha delat ut en nacksving.
- Vi slutar aldrig att tro på oss själva, säger Antoine Griezmann till Uefa.

Suarez går ut skadad i tårar för Atletico Madrid

Både Porto och Atletico Madrid hade chans att gå vidare till slutspel i Champions League inför den avslutande gruppspelsomgången. Porto kunde säkra andraplatsen bakom Liverpool vid seger, medan Atletico behövde vinna samtidigt som Milan förlorade - alternativt att Atletico behöll en bättre målskillnad än Milan ifall båda lagen skulle vinna.

Hemma på Estadio Dragao var Porto det spelförande och bättre laget i första halvlek, men det var gästerna som skapade matchens första farliga målchans. Thomas Lemar mötte ett inlägg från nära håll men Diogo Costa räddade, på returen var Porto-målvakten snabbt uppe och gjorde ytterligare en kvalificerad räddning.

Tidigt i första halvleken tvingades Atletico Madrid till ett byte då Luis Suarez lämnade planen i tårar med en misstänkt skada. Forwarden ersattes av Matheus Cunha.

Efter dryga halvtimmen var Porto nära att öppna målskyttet. Mehdi Taremi fick bollen i straffområdet och avslutade - men Jan Oblak sträckte ut och behöll målnollan intakt. 0-0 var ställningen när lagen gick till halvtidsvilan.

Mehdi Taremi var pigg och i början av andra halvlek var han nära att ge Porto ledningen, men återigen stod Oblak för en bra räddning. I stället för hemmamål tog Atletico Madrid ledningen. Gästerna fick hörna och vid bortre stolpen fick en omarkerad Antonie Griezmann bollen och kunde enkelt rulla in 0-1.

Halvvägs in i andra halvlek utspelade sig kaosscener på planen. Yannick Carrasco fick syna det röda kortet efter att ha delat ut en nacksving på en Porto-spelare i samband med ett inkast, varpå ett mindre bråk bröt ut på planen. Domaren lyckades lugna ner situationen - men bara tillfälligt.

För spelet hann knappt komma igång igen innan Wendell blev utvisad. Porto-spelaren delade ut ett fult slag i ansiktet på en bortaspelare och fick lämna planen. Även hemmalagets Agustín Marchesín blev utvisad från bänken.

I slutskedet av matchen gjorde Angel Correra och Rodrigo De Paul varsitt mål för gästerna. Sergio Oliveira tröstmålade på övertid och fastställde slutresultatet till 1-3 - en seger som gör att Atletico Madrid är klart för Champions League-slutspel.

- Den här matchen och det här gruppspelet summerar vad "Atleti" handlar om. Vi är en grupp och det behövs att alla bidrar med sitt för att vi ska ta oss dit vi vill. Vi slutar aldrig att tro på oss själva, säger Antoine Griezmann till Uefa efter matchen.

För Porto väntar spel i Europa League i vår.