TV: Barca med ena foten i semifinal - Suarez två klassmål sänkte PSG

Under onsdagskvällen var det dags för det första mötet mellan PSG och Barcelona i CL-kvarten. Matchen som Zlatan Ibrahimovic inte spelade vanns av Barca efter att Suarez stått för två klassmål.

PSG fick under onsdagskvällen klara sig utan Zlatan Ibrahimovic som efter det röda kortet i åttondelen mot Chelsea var avstängd.

De bägge lagen kände inledningsvis på varandra men det var Barcelona som skapade matchens första farliga målchans. Lionel Messi tog i den 14:e minuten emot bollen precis utanför PSG:s straffområde varpå han sköt bollen i stolpen.

Bara fyra minuter senare skulle emellertid det första målet för kvällen falla. Messi agerade denna gång framspelare när han vältajmat spelade fram bollen till Neymar som behärskat placerade in bollen bakom Sirigu i PSG-målet.

Strax efter Barcelonas ledningsmål kom nästa smäll för PSG då kaptenen Thiago Silva tvingades utgå på grund av skada. In i hans ställe kom David Luiz.

Inledningen av den andra halvleken präglades av en matchbild där bägge lagen hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna framåt.

I den 67:e minuten visade sig inbytte David Luiz mindre lyckosam då han blev tunnlad av Luis Suarez som sedan fortsatte in i PSG:s straffområde. Där höll uruguayanen undan för både Maxwell och Marquinhos innan han sköt in 2-0 till Barcelona med sitt avslut vid första stolpen. Efter det vackra solomålet gick luften ur PSG som blev alltmer bolltittande.

Men drygt tio minuter kvar att spela var det återigen dags för Luis Suarez att skriva in sig i målprotokollet. Efter att ännu en gång ha tunnlat David Luiz hamnade Suarez utanför straffområdet i ett läge rakt framför PSG-målet. Anfallaren bestämde sig för ett snabbt avslut som tveklöst borrade sig in i Sirigus vänstra kryss.

Bara tre minuter senare hittade PSG dock ett reduceringsmål när Gabriel van der Wiels skott via Mathieu hittade in bakom Ter Stegen i Barcelona-målet.

Ett PSG utan Marco Veratti och Zlatan Ibrahimovic sakande för kvällen den spets som behövdes för att på allvar kunna störa Barcelona. Luis Enriques mannar har nu skapat sig ett ypperligt utgångsläge för att nå en semifinal. Det ska tilläggas att både Zlatan och Veratti är spelklara till nästa veckas retur på Camp Nou.