TV: Benzema hjälte för Real - räddade segern med två mål

Sjachtar Donetsk bjöd upp till match i Champions League.
Men dubbla mål från Karim Benzema räddade Real Madrid som vann med 2-1.

Real Madrid fick kriga för sina tre poäng mot Sjachtar Donetsk i Champions League. Efter en svängig match tog de till slut hem segern med 2-1.

I inledningen av matchen var bollen konstant på offensiv planhalva för Real Madrid. Efter fem minuters konstant anfallsspel, kom första chansen, när Luka Modric efter att själv hjälpt till i framspelet fick bollen till sig vid straffpunkten. Avslutet lämnade dock mer att önska, och Trubin i Sjachtars mål hade inga större problem med att rädda.

Men dominansen ledde till mål, efter kvarten spelad. En långboll mot Karim Benzema plockades istället upp av en Sjachtarförsvarare, som passade hem till Trubin. Han valde att peta fram bollen till Marlon i straffområdet, som i sin tur fick bollen för långt ifrån sig. Vinicus Junior var då snabbt framme, och snodde den. Sekunden efter hade Benzema bollen rakt framför öppet mål och behövde bara peta in den.

Ledningsmålet gav mer för Real än bara 1-0. Det var även klubbens 1000:e mål i Champions League-historien, vilket de är först med av alla klubbar att uppnå.

Ledningen verkade dock få Real att slappna av, och Sjachtar bjöds in i matchen. De lyckades skapa flera vassa lägen och hade ett tydligt spelövertag. Strax före paus ledde det även till mål. Alan Patrick bröstade ner en långboll i straffområdet, och fick fram den till Fernando som slog till på volley. Det var bland det sista som hände innan lagen gick till paus.

Efter halvtid var Real mer på tårna igen. Även om Sjachtar fortsatte skapa chanser, var det Real som efter timmen spelad återtog ledningen. Det var precis som vid 1-0-målet assist från Vinicius Junior, som den här gången bjöd på ett gediget förarbete på högerkanten. Precis som tidigare spelade han sedan fram till Benzema, som bjöd på ett fint avslut från straffpunkten.

Med det blev Benzema matchhjälte. Efter en något skakig föreställning räckte hans två mål för att Real skulle få med sig tre viktiga poäng.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Vazquez, Benzema, Junior

Sjachtar Donetsk: Trubin - Dodô, Marlon, Matviyenko, Ismaily - Tetê, Maycon, Stepanenko, Alan Patrick, Mudryk - Fernando

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.