TV: Bisarrt straffdrama när Napoli tog ny trepoängare

Efter 4-1 mot Liverpool förra veckan tog Napoli en ny 3-0-seger mot Rangers under onsdagen.
Det trots ett galet straffdrama.
- Det var inte lätt att komma tillbaka efter de två missade straffarna, säger Napolis Giacomo Raspadori till Mediaset.

2:12

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Napoli fick en drömstart på sitt Champions League-äventyr förra veckan, när man fullständigt körde över fjolårsfinalisten Liverpool hemma på Stadio Diego Armando Maradona med 4-1.

Under onsdagen väntade nästa lag, Glasgow Rangers borta på Ibrox Stadium.

Efter en tämligen händelsefattig första halvlek bjöd den andra halvleken på desto mer dramatik. Tio minuter in i den andra halvleken sänkte James Sands en Napoli-spelare i eget straffområde, varpå domaren Mateu Lahoz dömde straff och gav Sands sitt andra gula kort för matchen. Piotr Zielinski klev fram för att slå straffen, varpå Allan McGregor räddade - men Matteo Politano slog in returen till 1-0.

Men det var inte över där. Efter VAR-granskning bedömdes det att flera spelare var inne i straffområdet innan straffen slagits, och att straffen därmed skulle slås om. Zielienski klev återigen fram - och missade straffen en andra gång.

Napoli skulle dock få hål på skottarna - och man skulle få det på straff. Drygt tio minuter efter det ovan nämnda straffdramat fick Napoli återigen straff efter att Borna Barisic tagit bollen med handen i eget straffområde. Denna gång klev i stället Politano fram till straffpunkten, och han gjorde inga misstag. 1-0 till Napoli var ett faktum.

Med fem minuter kvar att spela utökade Giacomo Raspadori till 2-0 efter ett läckert förarbete av Mathias Oliveira, och på tilläggstid fastställde sedan Tanguy N’Dombele slutresultatet 3-0.

- Det här är en vacker afton, speciellt eftersom det var en fantastisk seger och en fantastisk atmosfär. Vi spelade bra. Även efter några mindre bra ögonblick reagerade vi på rätt sätt och fick utdelning genom en fin seger. Det var inte lätt att komma tillbaka efter de två missade straffarna. Men vi har fått en bra start på säsongen och vi måste fortsätta arbeta med entusiasm och allvar, säger Napoli-forwarden Giacomo Raspadori till italienska Mediaset efter matchen.

Sky Italias expert, den förre stortränaren Fabio Capello, berömer Napoli efter matchen.

- Napoli saknade sin ordinarie anfallare och man märkte det knappt. Laget springer outröttligt, det finns laganda och de spelar med kvalitet. Det var riktigt fint att se. Att möta Rangers är inte enkelt, men det fanns kvalité och ett bra kollektiv (hos Napoli) för att lösa det, säger Capello i tv-kanalens sändning.

Segern innebär att Napoli fortsatt leder grupp A på sex poäng, tre poäng före tvåan Liverpool. Härnäst möter man Ajax, medan Rangers tar sig an Liverpool.

Startelvor

Glasgow Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, Sands, Barisic - Jack, Lundstram - Arfield, Davis, Kent - Morelos.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Kim, Rrahmani, Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Politano, Simeone, Kvaratskhelia.