TV: Celtic sekunder från jätteskräll – Barcamål i slutsekunderna

Barca hade bollen, chanserna, spelet. Men i 93 minuter var Celtic på väg mot en sensation på Camp Nou.

Sen petade Jordi Alba in 2-1 för hemmalaget i matchens absoluta slutskede.

Jordi Alba

Det var nog inte många som gav Celtic någon som helst chans när skottarna kom till Camp Nou för att ta sig an Barcelona – så det var många tappade hakor när Giorgio Samaras nick gick via Mascheranos axel och in i mål bakom Valdes i den 18:e minuten.

Barcelona fortsatte med sitt stora bollinnehav och fick precis innan halvtidsvilan till en kvittering. Med ett passningsspel så snabbt att kameramannen som skötte en av repriskamerorna knappt hann med tog man sig in i Celtics straffområde och Iniesta kunde med sitt första mål sedan i april se till att utjämna.

Hemmalaget fortsatte sedan att mala på och Messi hade bland annat en jättechans med en nick  från nära håll som Forster i Celtics mål lyckades rädda.

När de ordinarie 90 minuterna var till ända signalerade domaren för 4 tilläggsminuter, och när det bara var sekunder kvar av de adderade minuterna slog Adriano ett inlägg som gick över alla och damp ner vid bortre stolpen där Jordi Alba fick en tå på bollen och 2-1 till barcelona var ett faktum. Fullt rättvist sett till matchbilden men givetvis tungt för Celtic som gjort en enrom defensiv insats.

Se Sporten med CL-mål ovan, segmentet från Champions League kommer 2:30 in i klippet

Publicerad 2012-10-23 kl 23:03